С стотици племенни лидери, които се събират във Вашингтон тази

...
С стотици племенни лидери, които се събират във Вашингтон тази
Коментари Харесай

САЩ рекламират нова ера на сътрудничество с индианските племена за управление на обществени земи и води

С стотици племенни водачи, които се събират във Вашингтон тази седмица за годишна среща на върха, администрацията на Байдън чества близо 200 нови съглашения, които имат за цел ускоряват федералното съдействие с племена в цялата страна.

Споразуменията обгръщат всичко - от планове за възобновяване на риболова в Аляска и тихоокеанския северозапад до ръководство на нови национални монументи в югозападната част на Съединени американски щати, работа по събиране на семена в Монтана и възобновяване на растения в Голямата Smoky Mountains.

„ Съединените щати ръководят стотици милиони акри от това, което назоваваме федерални обществени земи. Защо да не желаеме спомагателен потенциал, спомагателен опит, хилядолетия познания и схващане по какъв начин да управляваме тези земи? “ Помощник-министърът на вътрешните работи на Съединени американски щати Брайън Нюланд сподели по време на панелна полемика.

Новите съглашения за взаимно ръководство и взаимно ръководство, оповестени тази седмица, бележат десетократно нарастване по отношение на това, коет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР