С Русия, целяща да отслаби НАТО, България се превърна във

...
С Русия, целяща да отслаби НАТО, България се превърна във
Коментари Харесай

Странната личност на един вицепремиер

С Русия, целяща да отслаби НАТО, България се трансформира във значим контраст на стратегическите цели на Русия. Това се нрави на България, само че след четвърт век на цялостна самостоятелност българите се умориха от празни обещания от политици с всякаква идеология.

Първоначално разпадането на комунистическия режим докара до всеобщи политически и стопански промени в България. Създаването на многопартийна народна власт възкреси политическата атмосфера на предкомунистическата ера и основаването на огромна частна благосъстоятелност провокира бизнес, който не съществуваше под комунистическо ръководство.

Големите частни промишлености, банки, самостоятелни медии, мобилни оператори, туризъм, хотели и заведения за хранене и така нататък облекчиха потребностите на потребителите, до степен невиждана до момента в дългогодишната история на България. Държавата престана да господства живота на хората. Социалните медии, интернет и пътуванията са просто неограничени. Всъщност последните 25 години са най-свободните в новата българска история.

Въпреки това българите от ден на ден се отчуждават от политиката, тъй като през първите две десетилетия старите комунисти, преименувани на социалистите, и неопитни млади демократи се редуват във власта без обилни усъвършенствания в стандарта на живот на множеството българи.

В резултат на международната финансова рецесия през 2008 и 2009 година ново потомство западно насочени българи станаха политически зрели. През 2009 година се появи нова партия, наречена Граждани за европейско развиване на България, под управлението на Бойко Борисов, добивайки и стъпвайки във власт в София. Сега, в своя трети мандат, той води съдружно държавно управление, изправено пред многочислени провокации.

За начало съдружното държавно управление би желало да извърши четирите години от мандата си. Това би било историческо достижение, тъй като преди тази година нито едно държавно управление не е оживяло до края на своя мандат.

След като се поучиха от грешките от предишното и под управлението на премиера Бойко Борисов, съдружните сътрудници разгласиха стратегия, озаглавена „Приоритети за ръководство 2017-2021“, която съдържа подробна идея за новото държавно управление. Основният акцент на документа от 128 страници е върху стопанската система и обществената сфера.

От двадесетте и една глави осем са отдадени на постоянен и резистентен стопански напредък, финансова непоклатимост, нулев бюджетен недостиг и възстановяване на стандарта на живот на всеки българин. Освен това програмата има за цел да понижи бюрокрацията върху предприятията, по-специално дребните и междинните предприятия, да притегли задгранични вложения и да развие съществуващите финансови пазари.

Производството на електрическа енергия, различен приоритет за икономическото развиване, има обособена глава в документа. Съответно глава XVI (16) изброява шестте съществени целта в енергийния бранш. Това са:

1. Енергийната сигурност и продължаването на дълбокото офшорно изследване на Черно море и предприемането на нов търг за Teres Черно море;
2. Изпълнение на решението на Европейски Съюз по отношение на плана „Зелени полета“ на Топлоелектрическа централа „Марица Изток 1“, благосъстоятелност на AES, и плана за рехабилитация на Топлоелектрическа централа „Марица 3“, взаимна благосъстоятелност на „Конурлубъл“ и държавната НЕК;
3. Оптимизиране на разноските и осъществимостта на най-големите държавни компании, които са част от Българския енергиен холдинг
4. Изграждане на газопреносни връзки с Румъния, Гърция и Сърбия и бъдеща взаимосвързаност на електрическата енергия, основно с Гърция.
5. Пълна либерализация на пазарите на електрическа енергия и газ.
6. Внимателно и последователно развиване на нуклеарната сила.

Ако бъде приложена тази стратегия за ръководство, тя ще разреши на България да се радва на икономическия напредък, както този за последните 25 години.

Но сериозното затруднение по пътя на гладкото осъществяване на тази стратегия за ръководство бе издигнато от странната персона на вицепремиера Валери Симеонов.

Натоварен със това да съблюдава демографската политика на България и назначен за началник на Съвета за интеграция на малцинствата, господин Симеонов има разнороден лист от свои антисемитски, анти-малцинствени и даже неонацистки изказвания и дейности.

Още през 70-те години, когато е бил студент и посетил някогашния концентрационен лагер в Бухенвалд, той театралничил за това, което наричал „шеговити снимки“, осмивайки жертвите на Холокоста.

Коментирайки своето и държанието на състудентите си, той попитал реторически: „Хайде помислете, кой знае какви шеговити фотоси сме си създали там (в Бухенвалд). Може ли някой в този момент да каже, подайте си оставката и се върнете назад на село? “

И многочислената ромска общественост в България има за какво да се оплаче от господин Симеонов. Коментирайки пред Народното събрание многочислената челяд на ромските фамилии, той избухна: „ Те са станали нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да поставят труд, искащи помощи по болест без да са заболели, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за дами с инстинкти на улични кучки ”.

Неговата партийна стратегия включва предложение за разрушение на“ цигански гета “ и уединяване на цялото ромско население в затворени“ резервати „Като добра мярка партийната стратегия предлага също по този начин тези“ резервати „да се употребяват по печеливш метод, като ги маскират като “ туристически атракции“. За да потвърди, че не е узрял от студентските си години, господин Симеонов обществено е възприел основаването на“ съвременни концентрационни лагери “ за малцинствата в страната.

Разбираемо, Европейският съюз е смутен от расистките и фашистки прояви на господин Симеонов, а България се нуждае от цялостната поддръжка на Брюксел както стопански, по този начин и финансово. Още по-важно е, че България е на път да поеме ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз от януари до юни 2018 година

Ясно е, че господин Симеонов е сериозен товар и несъмнено стеснение за неговата страна и за целия Европейски съюз. Колкото по-скоро подаде оставка, толкоз по-добре за бъдещото развиване на Република България.

*Статията е оповестена в уеб страницата на организацията Frontiers of Freedom ( ”Граници на свободата ”).

За организацията

Роналд Рейгън, президент на Съединени американски щати 1981 – 1989, споделя за организацията:

„ Лидерство, доста труд, опит и преданост – това е, което Макълм Уолъп и „ Граници на Свободата са!

Джордж Буш – младши, президент на Съединени американски щати 1989 – 1993:

„ Граници на свободата “ прави отлична работа в доста посоки, само че най-много в националната сигурност и защита “

За създателя

Д-р Миклос К. Радвани е вицепрезидент по интернационалната политика на неправителствената организация „ Граници на свободата “, учредена през 1995 година от US сенатора Малкълм Уолъп с задача за отбрана на правилата на самостоятелните свободи, свободното предприемачество и свободния пазар.

Д-р Радвани е приключил висше обучение в Университета Еетвос Лоранд в Будапеща, Унгария. Има университетски степени от катедрата за интернационалните проучвания в университета „Джон Хопкинс“ и националния център по право в Университета „Джордж Уошингтън“. Той също по този начин е бил консултант по въпросите на външните работи на американския сенатор Орин Хач и члена на камарата на представители на Съединени американски щати Кристофър Кокс.

Д-р Радвани бяга от комунистическата власт в Унгария по време на студената война и имигрира в Америка. Той е специалист по геополитически въпроси, национална сигурност и външни работи. Има пространни писания преведени на най-малко три езика и е изнасял лекции по света по въпросите на външната политика и международните каузи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР