С Решение номер Ц-19 от 1 юли 2019 година Комисията

...
С Решение номер Ц-19 от 1 юли 2019 година Комисията
Коментари Харесай

КЕВР утвърди новите цени на електроенергията от 1 юли


С Решение номер Ц-19 от 1 юли 2019 година Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди нови цени на електрическата енергия. За битовите клиенти на ЕНЕРГО-ПРО новата последна цена на контролиран пазар е 0,19582 лева./кВтч. за дневна цена и 0,10840 лева./кВтч. за нощна цена, без Данък добавена стойност. Досега цената за семействата беше 0,19049 лева./кВтч. за дневна цена и 0,10545 лева./кВтч. за нощна. Средното нарастване за битовите клиенти е 2,8 %.

Във връзка с смяната, която влиза в действие на 01.07.2019 година, ЕНЕРГО-ПРО дава на своите клиенти в Североизточна България опция сами да отчетат потреблението си на електрическа сила. Всички, които желаят да се възползват, могат да го създадат в период до 7 юли в това число, като подадат показанията на електромерите си на денонощния телефон на Електроразпределение Север 0700 1 61 61, на имейл [email protected] или като посетят най-удобния за тях Център за обслужване на клиенти. При даване на данните е належащо клиентът да уточни потребителски и абонатен номер.

Подаването на показания от страна на клиентите не анулира регулярния доклад. Специалистите на Електроразпределение Север ще продължат да правят постоянното отчитане на потребена електрическа енергия по авансово оповестения график, който е оповестен в интернет страницата на компанията на адрес: https://www.erpsever.bg/bg/Grafik-za-otchitane-na-elektroenergiya-Bitovi-klienti.

Съгласно регламентираната методика, потребената електрическа енергия на клиенти, които не са се възползвали от опцията за самоотчет, ще бъде съразмерно разпределена по остарялата и новата цена според от броя на дните преди и след изменението, включени в техния самостоятелен регистриран интервал. Фактурите за отчетния интервал, който включва смяната на цените, ще съдържат два подпериода – интервал по старите цени до 30 юни 2019 година в това число и по новите – от 01 юли 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР