С решение на Регионалното управление на образованието се закриват 9

...
С решение на Регионалното управление на образованието се закриват 9
Коментари Харесай

Закриват 9 паралелки и половина след 7. клас, няма кандидати

С решение на Регионалното ръководство на образованието се закриват 9 паралелки и половина с банкет след 7. клас в гимназиите в Пловдивска област. Половинката е, тъй като в дуална форма към този момент се позволява да съществуват и толкоз малобройни класове, с цел да се запазят специалностите и да се поддържа ученето посредством работа.

Причината за закриването е, че и след трето класиране не са се записали задоволително възпитаници.

Така няма да има образование за десенатори на текстил в ПГ " Св. П. Евтимий " в Асеновград.

В ПГ по жп превоз „ Христо Смирненски “ в Карлово падат три половинки – по фризьорство и двете дуални „ Машини и системи с ЦПУ “ и „ Търговска употреба на жп превоза “.

В ПГТСТ „ Гоце Делчев “ в Пловдив няма да се осъществят паралелката по изсъхнало строителство и тази, която трябваше да готви фрагменти за ВиК мрежите, макар огромния недостиг на фрагменти във компаниите.

Две паралелки отпадат и в ПГКИТ „ Д-р Иван Богоров “ – „ Оператор на облекло “ и „ Конструиране, моделиране и технология на коженогалантерийни произведения “.

В ПГ по машиносторене пада „ Машини и уреди за заваряване”

Закрива се също паралелката „ Осигуряване на продуктова информация “ в СУ " Константин Величков " под тепетата. СУ „ Св. Седмочисленици “ пък остава без „ Аниматор в туризма “.

В уеб страницата на Регионалното ръководство на образованието към този момент са оповестени и останалите незаети места след трите тур в приема на седмокласниците. За тях документи се подават напряко в съответното учебно заведение - оригинал на удостоверение за главно обучение и здравно за професионалните паралелки. Сроковете и редът се дефинират от шефа.

По този метод имат право да аплайват учениците, които не са признати, които са записани, само че са изтеглили документите си, и които не са взели участие в приема, само че са приключили главно обучение. Както “Марица “ писа, след трето класиране останаха неприети 130 седмокласници, от които 114 са от Пловдивска област. Може да има обаче и още, които са имали двойка за годината и не са се дипломирали, само че след това са взели поправката.

Учениците, които са се записали в закритите паралелки, ще бъдат ориентирани към други свободни места в гимназиите в същата или сходна сфера.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР