С решение на Областния пчеларски съюз – Плевен, Емил Пътов

...
С решение на Областния пчеларски съюз – Плевен, Емил Пътов
Коментари Харесай

Зам.-областният управител Николай Абрашев връчи наградата „Пчелар на годината”

С решение на Областния пчеларски съюз – Плевен, Емил Пътов от гр. Тръстеник е разгласен за „ Пчелар на годината ” на плевенска област за 2023 година

Емил Пътов е с дългогодишна процедура в областта на производството на мед, има 350 кошера и е едно от лицата на нашумялата през последните години платформа „ Истински мед ”, чиято цел е да разпространява българската продукция и да насърчи потреблението на чист артикул.

На среща в заседателната зала на Областната администрация с представители на Областния пчеларски съюз зам.областният шеф Николай Абрашев връчи на отличения грамота и изрази своя почит към хората, занимаващи се с тази благородна активност.

В диалога сред Николай Абрашев и представителите на сектора в района, измежду които бяха ръководителят на Областния пчеларски съюз доцент Юлиян Станчев и Петьо Петров - ръководител на кооперация „ Плевен мед ”, бяха разисквани проблемите на производителите на мед, свързани най-много с финансирането и потребността от по-високи дотации за процеса на опрашване.



Беше направено предложение в Плевен да се сътвори фермерски пазар, каквито към този момент съществуват в някои регионални градове. Той ще даде опция на дребните и междинни аграрни производители, които нямат достъп до огромните търговски вериги, да осъществят продукцията си.

Пчеларството е от изключителна значимост за Плевенска област, удостоверение за което е провеждащото се в Плевен годишно пчеларско ревю с интернационално присъединяване под патронажа на министъра на земеделието. Събитието е един от най-мащабните конгреси в района, в границите на който се реализират научни срещи и образования.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР