С рекорден приход от близо 89 000 лева завърши първото

...
С рекорден приход от близо 89 000 лева завърши първото
Коментари Харесай

Рекорден приход от 89 000 лева отчете за полугодието театърът в Търново

С рекорден доход от близо 89 000 лв. приключи първото полугодие на годината екипът на Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов ” във Велико Търново. За първите шест месеца на годината са изиграни 84 представления, което също е най-хубаво достижение за последните към 30 година на храма на Мелпомена в остарялата столица. Спектаклите са били приветствани от 12 401 души аудитория.

„ Активният креативен сезон за нашия спектакъл още не е завършил. И трагичният, и музикалният отдел ще продължат да играят интензивно през целия месец юли, когато следва и присъединяване ни в „ Сцена на вековете ” на крепостта „ Царевец ” с мюзикъла „ Криворазбраната цивилизация ”.

Ще почиваме единствено за три седмици през август ”, изясни шефът на МДТ Васил Вълчев. Той уточни, че по доходи от продажба на билети и брой изиграни спектакли театърът е надминал същия интервал на 2017 година, който е най-силен за МДТ до момента. Тогава сме завършили полугодието с 87 000 лева доход. Ще се постараем да запазим същия растеж на продажбите до края на годината и съм уверен, че даже ще ги увеличим, тъй като второто полугодие постоянно е по-силно от първото, сподели още театралният началник.

От началото на годината артистите от МДТ са изиграли 43 представления в турне пред 7396 фенове. Посетили са 24 града в страната, като в някои от тях са играли по 2-3 пъти. На сцената във Велико Търново са излизали с 41 представления, а публиката наброява 5005 души.

През сезона търновските актьори са играли общо 18 заглавия, като седем от тях са на драмата, пет на оперетата, два концерта и три детски постановки. Това демонстрира, че сме съумели да реализираме търсения баланс сред двата художествени отдела в театъра, регистрира Васил Вълчев. Четири са новите заглавия в афиша. През февруари на сцена излезе историческият театър „ Духът на поета ” по Стефан Цанев с режисьор Антоний Цонев. През април бе премиерата на оперетата „ Баядерка ” на Калман с режисьор Петко Бонев и диригент-постановчик Игор Богданов.

През май търновските актьори зарадваха дребните си фенове с „ Пипи Дългото чорапче ” по обичания разказ на Астрид Лиднгрен, подложен под режисурата на Стефан Методиев. През юни феновете приветстваха за първи път авторския театър „ Музикантът ” на търновския драматург Любен Босилков – Ройс. Поставени са и два концерта – за празника на Велико Търново и за Деня на Европа, а техен диригент-постановчик е Игор Богданов.

Мюзикълът „ Криворазбраната цивилизация ” е донесъл най-вече доходи на спектакъл, а след него се подрежда оперетата „ Баядерка ”. Тези два спектакъла оглавяват и класацията за брой фенове. От заглавията на драмата най-играни са „ Няма да платим ”, „ Духът на поета ” и „ Величието Асеневци ”, както и детските спектакли „ Тримата братя и златната ябълка ” и „ Карлсон и Дребосъчето ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР