С размяна на реплики между управляващи и опозиция започна закритото

...
С размяна на реплики между управляващи и опозиция започна закритото
Коментари Харесай

Скандал между управляващи и опозиция в Комисията по отбрана

С замяна на реплики сред ръководещи и съпротива стартира закритото съвещание на комисията по защита, която разисква предлагането да се договаря със Съединени американски щати за изтребители F-16.

Депутатът от Българска социалистическа партия за България Славчо Велков предложи да се отсрочи съвещанието или да е намерено, тъй като не всички документи били предоставени на народните представители от комисията. Председателят на комисията ген. Константин Попов опонира, че документите за съвещанието са предоставени в петък, а протоколът на комисията, който е в секретната секция на Народното събрание, е разполагаем на депутатите.

Велков твърди, че отсъства най-важният отчет на политико-военната група, който е даден в Министерския съвет, само че не и на депутатите, с цел да се срещнат дали има особени отзиви в документа.

Имаме право да се срещнем с този отчет, другояче какво ще обсъждаме, аргументира се Велков, представен от БТВ.

Зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов, който ръководеше групата разгласи, че няма нищо друго в констатациите. Велков обаче го отвърна, че не споделя истината.

Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи разгласи: "По дневен ред е закрито съвещанието, тъй като има информация, която навън не можем да изкажем ".

Предложението на Велков да се отсрочи съвещанието беше отхвърлено с 8 гласа "за ", 12 "против " и двама въздържали се.

След съвещанието на Комисията по защита има планувано съвещание и на парламентарната комисия по бюджет и финанси по същия въпрос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР