С раздаване на брошури в Монтана отбелязаха 31 май -

...
С раздаване на брошури в Монтана отбелязаха 31 май -
Коментари Харесай

Здравни инспектори разясняват вредата от цигарите в Монтана

С разпределяне на брошури в Монтана означиха 31 май - Световния ден без тютюнопушене. Специалисти от Здравната ревизия в Монтана раздаваха брошури в държавните институции. В материалите, издадени от Регионална здравна ревизия, се съдържа информация за вредата от тютюнопушенето и по какъв начин да се откажем от нездравословния табиет, сподели Петя Кирилова, основен контрольор:
"С цел да се стимулират хората и най-малко един ден от годината дейните пушачи да се откажат от цигарите си. Ние във всички държавни институции в нашия регионален град, където има максимален приток на хора сме популяризирали материалите... "
За 2018 година тематиката избрана от Световната здравна организация е „ Тютюнопушене и сърдечни болести “. Целта е да се подчертаят взаимоотношенията сред използването на тютюневи произведения и сърдечно-съдовите болести. В международен мащаб от сърдечно-съдови болести умират повече хора, в сравнение с всяка друга причина за гибел, а използването на тютюн и излагането на тютюнев пушек способстват за почти 12 % от всички смъртни случаи от сърдечни болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР