С публикация в профила си във Фейсбук Министерството на здравеопазването

...
С публикация в профила си във Фейсбук Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Здравното министерство обобщи разликите между COVID-19, грип и настинка

С обява в профила си във " Facebook " Министерството на здравеопазването обобщава разликите сред COVID-19, грип и простуда. Ведомството показва, че изключително уязвими при грип и коронавирусна зараза са възрастните, както и хората с хронични болести. По тази причина те е най-желателно да се имунизират, като интервалът сред имунизацията против грип и COVID-19 е целесъобразно да бъде най-малко две седмици.

Според информацията на ведомството настинката, грипът и COVID-19 имат разнообразни вирусни причинители: до настинки водят риновирусите (от древногръцки език " рино " значи " нос " ), до грип водят инфлуенца вирусите, а до болестта COVID-19 води вирусът SARS-CoV-2. Министерството показва и неведнъж заявяваното от учени в България и по света, че новият ковид се популяризира по-лесно от грипните вируси, както и че заразяването по-често може да протече по-тежко. " Освен това при заразяване с ковид появяването на първите признаци отнеме повече време, а инфектираните хора са зара́зни по-дълго спрямо болните от инфлуенца ", пишат още здравните управляващи.

За признаците на простуда министерството написа: За признаците на грипа министерството написа: За признаците на COVID-19, най-честите измежду които са кашлица и температура, министерството написа:



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР