С публикация в профила си в социалната мрежа X държавният

...
С публикация в профила си в социалната мрежа X държавният
Коментари Харесай

Без критики към Путин и Кремъл: Радев “почете” паметта на Навални

С обява в профила си в обществената мрежа X президентът съобщи, че светът е изгубил “един от най-изявените борци за човешки права и народна власт ”. Радев прикани да се изяснят “всички условия ” към гибелта на Навални и те да станат притежание на интернационалната общественост. 

Защо реакцията на Радев буди такова внимание? Защото фрапантно се разграничава от тази на други водачи в Европа. 

" Европейски Съюз счита съветския режим за виновен за гибелта на Навални ", сподели ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. 

 

“Путин се опасява само от несъгласието на личния си народ ”, сподели на собствен ред председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. 

“Русия лиши свободата и живота му, само че не и достолепието му. Борбата му за народна власт продължава ", написа Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент.

 

Полският външен министър Радослав Сикорски съобщи, че Навални е “най-добрият президент, който Русия в никакъв случай няма да има ” и е “жертва на съветския фашизъм ”.

 

Естонският министър председател Кая Калас, която неотдавна бе оповестена за търсене от управляващите в Руската федерация, съобщи, че гибелта на Навални е още едно тъмно увещание за суровия режим. 

 

За българския държавен глава обаче няма нещо като “руски режим ”. Радев постоянно е наричал войната в Украйна “конфликт ”, а това даже стана мотив за замяна на искри по време на срещата сред него и украинския президент Володимир Зеленски. 

 

ФрогНюз

Светът загуби един от най-изявените борци за човешки права и народна власт. Затова е извънредно значимо да бъдат изяснени всички условия към гибелта на Алексей Навални в пандиза и те да станат притежание на интернационалната общественост. Почит пред неговата памет!
— President.bg (@PresidentOfBg)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР