С промените в Закона за БНБ, приети днес, управляващото мнозинство

...
С промените в Закона за БНБ, приети днес, управляващото мнозинство
Коментари Харесай

Корнелия Нинова на пресконференция на Парламентарната група на „БСП за България” в Народното събрание

„ С измененията в Закона за Българска народна банка, признати през днешния ден, ръководещото болшинство от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи задълбочават конституционната рецесия. Опитаха се с нови неточности да изправят грешките, които направиха с смяната в Конституцията. Узакониха спора на ползи като позволиха ръководителя на Сметната палата, откакто му изтече времето като длъжностен министър председател, да се върне и самичък да ревизира служебния си кабинет и министрите. Това е стъпка напред към разграждане на държавността, към ликвидиране на институциите, към насмешка с правовата страна ”.
Това съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова на конференция в Народното събрание през днешния ден, дадена от Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ”.
Нинова бе безапелационна пред медиите: „ Трябва да е ясно, че отговорност носят тези, които гласоподаваха измененията в Конституцията - ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ ”.
Тя още веднъж съобщи позицията на Българска социалистическа партия, отстоявана поредно: „ От самото начало бяхме срещу, обяснявахме и давахме причини за какво това не би трябвало да става. Това – първо. На второ място, защото ми задавате доста въпроси за това: Ако бъдем поканени на диалози за кандидатури за министри, заместник-министри, шефове на организации и по този начин нататък в служебния кабинет - изрично отхвърляме ”, акцентира категорично водачът на Българска социалистическа партия.
По думите на Нинова реденето на кабинет не е работа на политическите партии: „ Това е работа на господин Главчев - да си предложи кабинета. И най-логично е авансово да го разиска с президента Радев, с цел да не се получи нова рецесия и президентът да откаже да подпише подобен кабинет. Допускам, че се водят такива диалози, с цел да бъде всичко наред в идващите дни ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
„ Виждаме, че сътрудниците от ПП-ДБ, ГЕРБ, пък и Движение за права и свободи стартират да се надпреварват предизборно със обществени оферти и обещания. Странно е, тъй като същите тези хора като болшинство гласоподаваха бюджета на страната за тази година и когато ние, от Българска социалистическа партия предлагахме обществени придобивки, бяхме упреквани в популизъм, в разхищения и че ще счупим страната ”, уточни Корнелия Нинова.
По думите й в този момент, безусловно предизборно, на хората се оферират обществени придобивки. Корнелия Нинова се обърна към българските жители: „ Не се подлъгвайте. Ще минат тези избори и в случай че гласувате още веднъж за тях, ще ви ги лишават тези обществени придобивки. Както направиха тогава, когато трябваше да се гласоподава бюджета. Тази предизборна акция явно ще мине под това мото - обществено разпределяне на пари ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия и напомни:
„ Партията, която поредно твърдо и доста години наред отстоява тези права на хората е Българската социалистическа партия. И го доказахме когато бяхме в ръководство с Политическа партия и Демократична България. Благодарение на нас тогава се реализира най-мащабната обществена стратегия от 20 милиарда лв.. Така че, кражбата на хрумвания, кражбата на дейности не е най-хубавия метод да правиш избори. Мисля, че хората няма да се излъжат за следващ път кои са тези, които се грижат за тях и кои останахме единствената опция на тази сглобка ”, съобщи Корнелия Нинова, като акцентира:
„ Защото, единствено ние в политическия си живот тук не сме правили коалиция с ГЕРБ. Виждате, че те дават обещание след изборите още веднъж сглобката да продължи. Въпросът е - за какво тогава отиваме на избори, с цел да имаме старата-нова сглобка? Това какво е, насмешка с хората ли? Българска социалистическа партия изрично остава опция на този модел на ръководство – моделът да обещаваш едно, да лъжеш и след изборите да правиш друго. Ние сме твърди и поредни – каквото кажем, това вършим. И мисля че сме го потвърдили във времето ”, безапелационна бе водачът на българските социалисти.
„ По-сериозният въпрос от това дали Калин Стоянов ще е вътрешен министър е дали господин Главчев ще предложи безпристрастен кабинет. Защото това е ослепителен ГЕРБ. Доверието в изборите към този момент единствено поради този факт е под въпрос ”, съобщи в отговор на въпрос от медиите Корнелия Нинова и добави: „ Ярък ГЕРБ, потвърдил го е и  практиката си, знаете, че просто поради една декларация, и то много обрана преди време Димитър Главчев в профил водача на опозицията в Парламента и падна от поста. Човек, толкоз тясно привързан и посочил и с дейностите си на чий Господ служи и на кой стопанин се кланя – няма по какъв начин да бъде справедлив при правенето на изборите. Така че, за нас въпросът за честността на изборите стои отворен – без значение кой ще бъде вътрешния министър ”, заключи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР