С промените в доказваме, че не сме против майките на

...
С промените в доказваме, че не сме против майките на
Коментари Харесай

Адриана Стоименова: Не сме срещу майките, подкрепяме децата с увреждания

„ С измененията в потвърждаваме, че не сме срещу майките на децата с увреждания, задачата ни е да ги подкрепим “. Това съобщи заместник-министърът на труда и обществената политика.
„ Важно е да няма внушения, че ние сме срещу тях, а в противен случай дружно сме в задачата да подобрим качеството на живот на “, акцентира тя и добави, че хората, които получават помощ досега, ще могат да я получават и отсега нататък.
 ”Системата ни убива ” на митинг: Сачева не стопира да лъже и то откогато е министър (ВИДЕО и СНИМКИ) ”Системата ни убива ” на митинг: Сачева не стопира да лъже и то откогато е министър (ВИДЕО и СНИМКИ)
Протест пред Министерството на труда и обществената политика. Майки от “Системата ни убива ” застанаха под подопечното на Дени...
Заместник-министър Стоименова уточни, че 40% от ползвателите са лица над 65 години, а към 8% са децата, ползващи персонален помощник.
„ Това, което се сблъскахме в Закона за персоналната помощ, е, че има проблем във връзка с намиране на персонални асистенти отвън фамилния кръг на хората ползващи подобен вид услуга “, изясни тя в изявление за „ Монитор “.
Адриана Стоименова разяснява и главните промени в Закона.
„ Даваме право на лица със 70,01% до 89,99% увреждания или по този начин наречената втора група с категорично вписани в непозната помощ, също да могат да употребяват персонален помощник от 1 януари идната година... Това са хора, които съгласно типа и тежестта на болестта си също ще получат помощ. При нас постъпиха запитвания от жители в тази категория и в действителност си дадохме сметка, че за тях е значима поддръжката. Това прави самия закон по-справедлив за хората с уреждания “, изясни заместник-министърът на обществената политика.
 Антон Кутев и Цвета Караянчева в словесна битка за майките от Системата ни убива Антон Кутев и Цвета Караянчева в словесна битка за майките от " Системата ни убива "
Кой дефинира разпоредбите в Народното събрание и кой дава отговор за реда в него? Това се оказа крайъгълен камък в разногласието за това имало ли е на...
Около 80 000 души имат право за употребяват персонален помощник. Толкова ще останат и след 1 януари 2020 година
Тази вечер майки от гражданската самодейност провеждат факелно шествие от Министреския съвет. Шествието е в памет на " децата - жертви на политиката на обществените грижи за извеждане от профилираните домове.
Според майките, жестоката истина на тази политика демонстрира, че деца с увреждания се захвърлят в, изтъквам, " къщички на ужасите ". " От тях никой не се интересува ", споделят майките и приканват за отмъщение. Информацията е на БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР