С прожекцията на “Петя на моята Петя открихме новия сезон

...
С прожекцията на “Петя на моята Петя открихме новия сезон
Коментари Харесай

Георгиев: С прожекцията на “Петя на моята Петя” открихме новия сезон в обновената зала на кино „Влайкова“.

С прожекцията на “Петя на моята Петя ” открихме новия сезон в обновената зала на кино „ Влайкова “. Това написа във Фейсбук председателят на СОС .

Столична община финансира с 50 хиляди лева ремонта на покрива на най-старото настоящо кино. А с помощта на дарителската акция са сменени седалките и подовата настилка.

Салонът на ул. „ Цар Иван Асен “, помещаващ през днешния ден киното и читалище „ Антон Страшимиров “, е построен със средствата и силата на Мария и Тодор Влайкови през 1926 година Той е дарен на Министерството на националното просвещение със наследство от Мария Влайкова.

В спомените на старите софиянци кино “Влайкова ” остава като място за срещи, а през днешния ден то е емблематично за нашата столица. Освен, че е най-старото функциониращо кино в града ни, то е и знак на дарителството и обединяването на обществото в името на културата.

На прожекцията на кино лентата, въодушевен от ориста и творчеството на младата поетеса Петя Дубарова, бяха поканени донорите, приятелите и феновете на положителното българско кино.

Благодаря на Олег Ковачев и неговия екип за усилената работа по обновяването на това софийско културно средище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР