СПродължаваме Промяната преследваме голяма цел - да сме първа политическа

...
СПродължаваме Промяната преследваме голяма цел - да сме първа политическа
Коментари Харесай

Мирчев: ГЕРБ трудно ще обясни защо няма да ни подкрепи, ако получим първия мандат с ПП

С " Продължаваме Промяната " преследваме огромна цел - да сме първа политическа мощ и да получим първия мандат. След това ГЕРБ мъчно ще изясни за какво не биха ни подкрепили. Не измерваме задачата си в гласове, а в петте целта и с ясното схващане, че няма да имаме 121 депутата. Това сподели пред Ивайло Мирчев от " Демократична България ".

По думите му обединението им няма да се изпълни с " кухи марки ".

" Национална движение „Симеон Втори" има по-друга роля на тези избори - да отнеме гласове от политическите сили. В момента, в който бъде вкаран токсичен двойник или партия, която може да откъсне половин или един %, това може да се окаже изчезналата нишка в Народно събрание. С такава цел възкръсват зомбита ", счита той.

И посочи, че Гешев не участва на молитвена закуска по покана на конгресмени.

" Присъствието на тези закуски коства доста пари. Кой заплаща за наличието му на тази молитвена закуска? Американското държавно управление няма нищо общо с тази работа. Той ще се върне от Вашингтон гледал молитвена закуска на видео ", счита Мирчев.  

По въпроса с повишаването на " Гражданска отговорност " той изясни, че групите отвън Демократична България и Политическа партия не са участвали в Икономическа полиция, а задачата е да се обслужват ползите на съответна застрахователна група.

" Лобито на избрана група е извънредно мощно, 5 партии работят срещу интереса на България. На 13 февруари има среща на Еврогрупата, на която ще участва министърът на финансите на България. Тя би трябвало да седне и да изясни напредъка ни по ИЕРЕМ 2. Има точка, която не можем да променим, съгласно нея излизаме от Маастрихтските критерии - инфлацията. Ако единствено тя е проблем, може да преговаряме с Европейска комисия да влезем в еврозоната, щом всички други критерии са покрити. Един от тях е да променим Кодекса за обезпечаване. В момента плащаме презастраховане, тъй че Гражданско отделение по-скоро ще спадне ", предвижда той.

Според него, в случай че обединението на Демократична България и Политическа партия не получи задоволително поддръжка, а ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи го реализиран, значи това желае обществото.

" Нашата работа е да не допуснем тъкмо този сюжет. Нямаме илюзии, че ще има устойчиво 4-годишно държавно управление, само че би трябвало да създадем този преход. Няма нищо по-хубаво от това да си в съпротива, само че нашата цел е да сме първа политическа мощ. Сигурно е, че ще имаме обща парламентарна група с Политическа партия. Коалиционното ни съглашение резервира идеологическите разлики. Обединяваме се не, с цел да станем по-леви или Политическа партия по-десни, а към петте целта ", съобщи депутатът.

И добави, че в случай че някой е правил далавери с оръжия, би трябвало да влезе в съда.

" ГЕРБ не желае да бъде признат механизма за следствие на основния прокурор. Те приложиха процедурна хватка. 11 наши депутати бяха в зала, останалите бягахме, с цел да стигнем до кворум, само че ГЕРБ и Движение за права и свободи не се записаха съзнателно ", посочи Мирчев.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР