С призиви Върнете госпожа Илиева десетки ученици от Професионална гимназия

...
С призиви Върнете госпожа Илиева десетки ученици от Професионална гимназия
Коментари Харесай

С призиви Върнете госпожа Илиева ученици от Варна излязоха на протест

С апели " Върнете госпожа Илиева " десетки възпитаници от Професионална гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров " във Варна излязоха тази заран на митинг пред учебното заведение с искане да върнат уволнена учителка, съобщи кореспондент на Moreto.net

Припомняме, преподавателката по " Кулинарни техники и технологии " Цветелина Илиева бе освободена от работа в последния работен ден на предходната седмицата в границите на изпитателния период и с главен претекст " несправяне с работата ".

Според учениците обаче, повода за освобождението ѝ е друга, а учителката се е справяла с работата си.

" Децата откровено страдат от неочакваното ѝ уволняване. В нейните очи намират възпитател на първо място и никога основанията, които са изтъкнати, че не се оправя със служебните си отговорности, съгласно децата несъмнено, са погрешни ", сподели Петя Михайлова, майка на една от ученичките на днешния митинг.

" Това е един от дребното учители, които преподават с интерес и си проличава, че не е там единствено поради заплата. В днешно време са доста малко учителите, които те карат да учиш с готовност, а не тъй като би трябвало да си изкараш оценка. И си мислим, че е уволнена заради несправедлива причина, най-малко съгласно нас. Защото това, че не си прави работа, не е правилно, при изискване че има доста други учители, които очевидно нищо не вършат, само че не се взема под внимание. В нашата страна, когато някой си показва мнението, споделя доста истина и когато е неуместен на някого, се отстранява с лека ръка ", сподели за Moreto.net единадесетокласничката Стефани.

" Факт е, че тя написа нещо във фейсбук, само че съгласно нас това може да е част от повода за уволнението ѝ. Също по този начин заради недоволство от други учители поради връзката, която всеки един от нас имаше с госпожата. За нас не е заслужено с такива аргументи, които са дадени, които въобще не са правилни, да бъде освободена една жена, която си прави безусловно съвършено работата. Ако не е тя, няма да влезем в час. Не е почтено по отношение на нея. Нямаме нищо срещу индивида, който ще я замества, само че в случай че не е тя, ние нямаме желание да влезем в час ", показа Ивана от 11. клас.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР