С приятна хрупкавост и мек вкус - това са перфектните

...
С приятна хрупкавост и мек вкус - това са перфектните
Коментари Харесай

Италианска бисквита с пълнеж от шоколад и лешници

С приятна хрупкавост и мек усет - това са съвършените бисквити за всекидневно похапване

Необходими Продукти

● яйца - 1 бр.
● захар - 130 г
● олио - 80 мл
● прясно мляко - 40 мл
● царевично нишесте - 100 г натурално
● бакпулвер - 1 ч.л.
● брашно - 300 г

ПЪЛНЕЖ


● олио - 40 мл
● сол - 1/4 ч.л.
● захар - 50 година
● какао - 15 г високомаслено
● яйца - 1 бр.
● лешници - 40 г смлени
● брашно - 100 г

Начин на подготвяне

Фурна - 175 градуса.

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Лешниците би трябвало да са обелени, това става, като се слагат в тава на 150 градуса леко да се запечат, за 10-12 мин. След това се слагат в леко навлажнена памучна забрадка и се разтриват. Tака люспата се отстранява доста елементарно. Поставят се в блендер и се смилат на пулсаци. Готови са.

1. В купа се счупва яйцето, прибавят се захарта, олиото, млякото, нишестето, бакпулверът, солта и всичко се разбърква с телена бъркалка до еднородна примес. На порции се прибавя брашното, разбърква се първоначално с дървена лъжица, а последната порция брашно се изсипва върху плот и тестото се измесва до меко и безпрепятствено тесто.

2. В купа се счупва яйцето, прибавя се захарта, олиото и какаото. Разбърква се с дървена лъжица, прибавя се и брашното и още веднъж се разбърква, до момента в който се смесят продуктите. Получава се тежка примес - това ще бъде пълнежът на сладките.

3. Отваря се лист хартия за печене, поръсва се с малко брашно и се слага тестото. Дели се на три равни елементи. С една част ще се работи, а другите се завиват във фолио, с цел да не изсъхват.

Тестото се разточва на правоъгълник, като е малко по-широк, с дебелина към 5 мм. По средата на разточеното тесто с ч. л. се загребва от шоколадовата примес и се слагат топки от плънката една до друга. С помощта на хартията се завива на руло. Оформя се и леко с ръце, търкаля се.

Измерва се със сантиметър/линия и се разрязва на части с дебелина 2.5 см. Получените кръгчета се подреждат изправени в тавата с разстояние едно от друго. Следва второто тесто, а по-късно и третото парче.

Пече се на 170 градуса за към 15/17 мни.

Изважда се от фурната и бисквитите се трансферират върху решетка. Бисквитата от горната страна би трябвало леко да е напукана.

Тази бисквита е доста елементарна, в нея не участва масло и предлагането е за един по-евтин десерт. Отличава се с приятна хрупкавост и мирис на хубаво какао.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР