С приключването на извънредното положение съдилищата възобновяват работа, но при

...
С приключването на извънредното положение съдилищата възобновяват работа, но при
Коментари Харесай

Без журналисти и наблюдатели в съда в следващите месеци

С приключването на изключителното състояние съдилищата възобновяват работа, само че при съблюдаване на строги противоепидемични ограничения. Влизането в постройката ще става единствено с защитни средства, след дезинфекция и съгласно опциите на съответната правосъдна палата - ще има обособен вход и излаз. Няма да се позволяват хора с забележим нездравословен тип, а при възможност ще се мери телесната температура.  

Адвокати и жители би трябвало да знаят, че достъп до правосъдните зали ще имат единствено страните по делата, а публицисти и външни наблюдаващи няма да могат да наблюдават процесите физически най-малко в идващите два месеца. Ето за какво Съдийската гилдия предложи информация да се подава от пресаташетата на съда, посредством протоколи от съвещанията и - в случай че може, посредством стрийм в действително време на процесите от публичен интерес. 

За да не се позволява скупчване на хора пред залите, сред обособените съвещания ще има времеви прозорец, а пейките във фоайетата ще бъдат махнати или заградени.

Съдилищата ще са длъжни да имат в наличност маски, ръкавици и дезинфектираща течност. Предвиждат се специфични защитни средства и за правосъдните сформира. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР