С приетото Решение на Министерски съвет са извършени промени в

...
С приетото Решение на Министерски съвет са извършени промени в
Коментари Харесай

Кредитите по Програмата за възстановяване ще се предоставят в по-кратки срокове

С признатото Решение на Министерски съвет са осъществени промени в Програмата, посредством въвеждането на които се цели синхронизирането й в оптимално допустима степен с създадения през месец май 2021. година от Министерство на стопанската система и Министерство на финансите надграждащ механизъм за намеса, посредством ликвидна поддръжка за предприятията в страната, наименуван " Портфейлна гаранция за превъзмогване на следствията от COVID-1.9 "  (Програмата за възстановяване).

" Програмата за възобновяване " ще даде забележителна по мярка ликвидна поддръжка за предприятията в страната, съсредоточена в релативно къс интервал от време. Гаранционната скица ще обезпечи даването по омекотен ред на финансиране на огромен брой предприятия, при преференциални условия, което значително да покрие обвързвания с следствията от COVID-19 повишен контрагентен риск. Ефектът от гаранцията е фокусиран върху облекчения в условията за поръчителство и оптимално скъсени периоди за одобрение и асимилиране на заемите. Търговските банки ще бъдат задължени да трансферират напълно икономическата изгода от гаранцията към крайните кредитополучатели, посредством даване на необезпечени заеми, като се изключи персонални гаранции, които следва наложително да бъдат предоставени от действителните притежатели. Промените в Програмата плануват заемите да се дават при по-кратки периоди за обработка и с усъвършенствано време за утвърждение или отвод.

С решението се дава единодушие Българската банка за развиване ЕАД съгласно осъществяването на Програмата за портфейлни гаранции в поддръжка на ликвидността на предприятията, потърпевши от изключителната обстановка и епидемията от COVID-19 да преразпределя част от средствата в границите на утвърждения бюджет по Програмата за осъществяване на други ограничения за превъзмогване на следствията от COVID-19, предоставени за осъществяване от Министерския съвет на Българска банка за развиване ЕАД.

Проектът на решение ще способства за ефикасното осъществяване на стратегиите, предоставени на ББР АД, за превъзмогване на отрицателн11те последствия от пандемията COVID-19.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР