С приети от правителството промени в Устройствения правилник на Министерството

...
С приети от правителството промени в Устройствения правилник на Министерството
Коментари Харесай

С промени в Устройствени правилник се оптимизира структурата на МРРБ

С признати от държавното управление промени в Устройствения устав на Министерството на районното развиване и благоустройството се усъвършенства структурата и числеността на административни звена на ведомството.

Функциите на административни звена са главно преразгледани, систематизирани и по-добре дефинирани. В резултат се трансформират щатни бройки на три от дирекциите в общата администрация. Целта е оптимизация на работните действия в региона на правното обслужване, връзките с обществеността, протокола и интернационалното съдействие и финансово-стопанското обезпечаване.

Прецизират се и функционалностите на част от дирекциите от профилираната администрация. С цел оптимизация на работните действия и възстановяване координацията сред обособените структури ще бъде направено обединяване на следните дирекции: „ Търговски сдружения и концесии “ с дирекция „ Държавна благосъстоятелност “, както и на дирекция „ Водоснабдяване и канализация “ с дирекция „ Геозащита и благоустройствени действия “. Дирекциите ще действат при по-тясно взаимоотношение и съгласуваност съгласно взаимосвързаността на функционалностите им, ще се отстрани съществуващото все още повтаряне на функционалностите им.

Чрез измененията структурата на министерството ще обгръща дейностите по всички политики, реализирани от министъра на районното развиване и благоустройството. Ясното дефиниране на функционалности и отговорности на обособените структурни звена ще способства за повишение на успеваемостта на работа, като дублиращи функционалности ще бъдат преодолени. Общата бройка на щатните бройки във ведомството се резервира.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР