С преразглеждането на директивата на ЕС за шофьорските книжки избухна

...
С преразглеждането на директивата на ЕС за шофьорските книжки избухна
Коментари Харесай

Фитнес проверките за възрастните водачи под критика

С преразглеждането на директивата на Европейски Съюз за шофьорските книжки избухна продължителна полемика по този въпрос, защото в бъдеще може да се възнамеряват наложителни здравни прегледи за възрастни.

Autoclub Europa (ACE) подлага на критика - ACE счита, че слагането на по-възрастните хора под общо съмнение и условието им да преминат изпити за шофьорска дееспособност е „ неприемлива дискриминация ". Вместо това, възрастните хора би трябвало да имат опция да вземат участие в доброволни пътувания за противоположна връзка на всички места, с цел да получат директна противоположна връзка по отношение на личната си сигурност при шофиране.

Важно е това да е стандартизирано наблюдаване, което включва и квалифицирана противоположна връзка. От позиция на ACE такова предложение би трябвало да стартира най-късно от 75-годишна възраст, с цел да се поддържат шофьорските умения.

От тази възраст нататък физическото показване понижава, като в това време тази възрастова група от ден на ден е главната причина за произшествия с телесни повреди. Рискът от злополуки е почти равностоен на този при начинаещите водачи. Ето за какво от ACE отхвърлят систематизираното съмнение, че възрастните хора съставляват риск за пътната сигурност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР