С препоръки от Едуард Сноудън.Създателите на Tails OS, защитената „жива“

...
С препоръки от Едуард Сноудън.Създателите на Tails OS, защитената „жива“
Коментари Харесай

Новата версия на Tails идва с предварително инсталиран VeraCrypt

С рекомендации от Едуард Сноудън.
Създателите на Tails OS, предпазената „жива“ Линукс дистрибуция, запазваща анонимността и връзките на потребителя, анонсираха идната версия на системата.

Версия 3.9 на Tails е едно от най-големите обновления на системата до момента. Ключово встъпление тук е интеграцията по дифолт с VeraCrypt. Програмата е правоприемник на TrueCrypt, софтуерът за основаването на скрити, криптографски предпазени дялове в системата. VeraCrypt ще може да се употребява напряко от средата на GNOME. Такава интеграция, оповестяват от Softpedia, ще получи публично GNOME 3.30 и ще може да се употребява от средата на Nautilus и Disks. Очаква се тази интеграция да бъде осъществена, с изключение на в Tails, и в Ubuntu 18.10 (Cosmic Cuttlefish) и в Debian GNU/Linux 10 „Buster“.

Сред другите значими нови характерности тук са замяната на Liferea с Mozilla Thunderbird 60, който става RSS и Atom фийд рийдър по дифолт. Бива въведена опцията за гъвкаво и елементарно ръководство на софтуерните обновления, браузърът на Tor е освежен до версия 8.0, а употребяваната по дифолт версия на Tor за свързване с Мрежата е 0.3.04.7 RC.

Линукс ядрото е 4.17, идващо с обновяване за Foreshadow – една от последните уязвимости, засягащи Intel ядрата, наложени са последните версии на фърмуера на AMD и Intel за Spectre и Meltdown.

Пълна информация за новите прелюдия във версия 3.9, може да намерите тук.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР