С преминаването на света към чиста енергия се създава диспропорция

...
С преминаването на света към чиста енергия се създава диспропорция
Коментари Харесай

PowerX създава 140-метрова плаваща платформа за пренос на енергия през океана

С прекосяването на света към чиста сила се основава диспропорционалност – някои райони разполагат с обилие от възобновима сила, до момента в който други нямат достъп до нея по географски или стопански аргументи. Японският стартъп PowerX предлага решение: да доставя сила от офшорни електроцентрали до потребителите с транспортен съд, когато полагането на подводна преносна инфраструктура е нерентабилно или невероятно заради топографията на морското дъно. Компанията към този момент построява първия си танкер с акумулатори с потенциал 241 MWh и първичен пробег от към 300 км.

Бързо развиващият се стартъп за акумулатори PowerX показа подробния дизайн на своя първи транспортен съд „ X “ на интернационалното морско ревю Bariship. Батерийният транспортен съд е дълъг 140 метра, необятен е 18,6 метра, с прегазване не повече от 6 метра и има пробег до 300 км задвижван от електричество, с цел да транспортира чиста сила от другите офшорни вятърни централи до потребителите на брега. Корабът ще може да освобождава силата в електрическата мрежа или в акумулаторните паркове на брега посредством многоканални кабелни системи.

В оптималната си настройка танкерът ще може да бъде оборудван с 96 промишлени системи за предпазване на електрическа енергия с общ потенциал от 241 MWh. От PowerX настояват, че дизайнът на батериите е елементарно мащабируем и е допустимо в бъдеще да бъдат построени и сходни кораби със доста по-голям потенциал.

Компанията има намерение да приключи строителството на първия си акумулаторен транспортен съд до 2025 година, а полевите тествания ще стартират през 2026 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР