С предстоящите промени в Конституцията и ограничаването на неконтролируемата президентска

...
С предстоящите промени в Конституцията и ограничаването на неконтролируемата президентска
Коментари Харесай

Много скоро България ще бъде част от въздушния Шенген: Ивайло Мирчев

С идните промени в Конституцията и ограничението на неконтролируемата президентска власт посредством служебното държавно управление България ще се приближи до същинска парламентарна република. Това съобщи националният представител Ивайло Мирчев от " Продължаваме Промяната - Демократична България ” в ефира на " Тази заран ” по bTV. Според депутата предстоят и значими достижения по пътя към Шенген.

" Много скоро България ще бъде част от въздушния Шенген и ще има ясна пътна карта за присъединение към морския и сухопътния ”, сподели още Мирчев. Той добави, че макар честите турболенции и конфликти в сегашния и предходните парламенти, България е извоювала енергийната си самостоятелност от Русия във връзка с природния газ и нуклеарното гориво, а до края на годината ще извоюва такава и във връзка с петрола. Народният представител регистрира, че тези гласувания мъчно биха били сполучливи без поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи в Народното събрание.

" Кое е по-добре от двете - да стоим с бялата престилка в свинарника и да си обясняваме по какъв начин няма да ни изцапат прасетата или с поддръжката на други партии да свършим верните неща за България ”, попита реторично Мирчев. Той обаче още веднъж предизвести, че в случай че измененията в Конституцията не бъдат признати в декларирания пред обществото формат, правосъдният министър Атанас Славов и основни членове на кабинета ще подадат оставките си. Депутатът от ПП-ДБ подсети, че групировката му има едвам 63 гласа при нужни 160 за конституционно болшинство.

" В Народното събрание има задоволителна степен на осъзнаване, че повече по този начин не може. Процесите са много по-бавни, в сравнение с си ги представяме и знамение с 63 народни представители не може да се чака. Мога обаче да ви уверя, че тези 63 депутати са стоманени и вършат всичко допустимо корупционният модел на ръководство в страната повече да не съществува ”, сподели още Мирчев.

Представителят на " Да, България ” акцентира, че точно работещите регулатори са измежду основните принадлежности за справяне с корупцията у нас. Той още веднъж настоя за явен механизъм и критерии за асортимент на новите регулаторни управления, с цел да не се повтаря казусът с НЗОК от предходната седмица.
" Когато подобен основен регулатор разпределя 8 милиарда лв. годишно през публични поръчки за медикаменти, не може със златния пръст на " Възраждане ” да се избира подуправител, против който има отчет на ДАНС и съществени възражения от наша страна ”, сигнализира Мирчев. Според него с приемането на явен правилник за асортимент на управления на регулаторите всяка партия ще заплати сериозна политическа цена при възможните му бъдещи нарушавания.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР