С предаването на председателството на Г-20 от Индия на Бразилия,

...
С предаването на председателството на Г-20 от Индия на Бразилия,
Коментари Харесай

Страните от Г-20 отново се обявиха за отговорно използване и разработване на изкуствения интелект

С предаването на председателството на Г-20 от Индия на Бразилия, страните-членки на организацията още веднъж се ангажираха да съблюдават за потреблението и създаването на технологията за изкуствен интелект (ИИ) по виновен метод. Общата декларация на водачите на страните с най-мощните стопански системи в света акцентира ролята на технологиите за превъзмогване на цифровото разделяне в световен мащаб.

Членовете на Г-20, които включват Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Китай, Франция, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Япония, Република Корея, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, Южна Африка, Турция, Обединеното кралство, Съединените щати и Европейският съюз, виждат ИИ като инструмент за разцвет и разширение на международната цифрова стопанска система:

„ Нашите старания са ориентирани към потреблението на изкуствения разсъдък за публичното богатство, като посредством технологията решаваме провокациите пред нас по виновен, приобщаващ и насочен към индивида метод, в същото време защитавайки правата и сигурността на хората. “

Въпреки това, с цел да се подсигурява виновното потребление и развиване на ИИ, държавите-членки на Г-20 предложиха да се обърне внимание на съществуващите опасения по отношение на отбраната на данните, въздействието, подобаващия човешки контрол, етиката и така нататък Ангажиментът на страните от организацията за „ приложимост на ИИ-технологията за положително и от всички “ гласи:

„ За да отключим цялостния капацитет на изкуствения разсъдък, да споделим заслужено изгодите от него и да смекчим рисковете, ние ще работим дружно за поощряване на интернационалното съдействие и осъществяване на по-нататъшни полемики по отношение на световният надзор над технологията. “

Освен това водачите потвърдиха уговорката си към спазването на правилата на Г-20 по отношение на ИИ, направени през 2019 година, които разказват в детайли световните политики и споразуменията за съдействие за построяването на „ надеждни технологии с изкуствен интелект “. Страните от групата също по този начин се споразумяха за възприемането на „ проиновационен регулаторен/управленски метод “, който може да помогне за извличането на оптимални изгоди от ИИ, като в същото време смекчава всички евентуални опасности. Стремежът за отговорно създаване на ИИ-технологии също по този начин ще има за цел и осъществяването на 17-те точки за стабилно развиване, избрани от Организацията на обединените народи (ООН) за постигането на мир и разцвет по света в най-скоро бъдеще.

Министърът на финансите на Индия Нирмала Ситараман удостовери по-рано, че водачите от Г-20 работят за установяването на световна регулаторна рамка по отношение на цифровите активи. По време на срещата на върха тя акцентира нуждата от интернационално съдействие за образуването на ясни правила за потреблението на блокчейн технологията във финансовия бранш и при търговията с криптовалути. Според нея бъдещото приемане на Рамката за отчитане на крипто активи ще изсветли промишлеността и ще приключи нейното потребление за укриване на налози и пране на пари.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР