С повече от метър се е покачило нивото на край

...
С повече от метър се е покачило нивото на край
Коментари Харесай

Продължава отводняването в Болярово и Стралджа, положението се нормализира

С повече от метър се е покачило равнището на край Елхово за последното денонощие. Продължава отводняването на дворове и изби в общините Стралджа и Болярово, предава БНР.
Постепенно се успокоява ситуацията в региона след рекордните количества превалявания, които превишиха повече от два пъти месечната норма. След пробив в дигата на река Поповска са наводнени изби и приземни етажи на 12 къщи в село Попово, като отводняването продължава и сега.
 Лъчезар Борисов: С нито един от ремонтираните язовири не е имало проблем Лъчезар Борисов: С нито един от ремонтираните язовири не е имало проблем
„ При оповестеното бедствено състояние в другите общини, при нито един от ремонтираните или в този момент ремонтиращите се язовири не е има...
Подобна е обстановката и в ниските места на град Стралджа. Няколко реки, притоци на Тунджа, са излезли от коритата си и са наводнили стотици декари аграрни земи. Най-големи са разливите на реките Мараш и Мочурица. Река Черноземска е подкопала пътя от село Чернозем към град Елхово. Увреден е сектор от към 50 метра и следва подсилване.
При Ямбол равнището на река Тунджа тази заран означи лек спад, само че при Елхово продължава да се повишава и към този момент достигнало 310 см при предел на преливане 395 см.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР