С постоянното развитие на технологиите, предметите, които използваме ежедневно, се

...
С постоянното развитие на технологиите, предметите, които използваме ежедневно, се
Коментари Харесай

10 неща, които скоро ще изчезнат

С непрекъснатото развиване на технологиите, предметите, които използваме всекидневно, се променят толкоз бързо, че едвам виждаме по какъв начин движимостите ни остаряват и последователно изчезват.

Замисляли ли сте се обаче за нещата, които до няколко години ще спрем да използваме? Ще ви разкажем тъкмо за тези предмети, които се чака напълно скоро да излязат от приложимост и да се трансфорат в история.

1. Ключът

 10 неща, които скоро ще изчезнат

Ключовете, в познатата ни желязна форма, след няколко години се чака да изчезнат безследно. Ако първият сурогат на средството за отключване, за който се сещате, е познатата ни от хотелите карта, то тогава ще побързаме да ви изненадаме. Ключът за бъдещата ви къща или кола се намира в джоба ви! Става въпрос за вашия смарт телефон, който се чака да заеме напълно тази функционалност.

Отключването ще се прави посредством специфичен профил, в който ще се вписваме само с пръстов отпечатък или лицево сканиране. Без значение кое устройство употребявате! Ще имате опция да отворите входната си врата даже посредством телефона на другар. При случай на откраднато или изгубено мобилно устройство, ще можете да бъдете още по-спокойни, употребявайки едно просто заключване на приложението.

2. Педалът на съединителя

 10 неща, които скоро ще изчезнат

Мечтата на всяка жена-шофьор е на път да се сбъдне, а точно – премахването на третия педал на автомобила. С навлизането на новите технологии в структурата на колите, напълно скоро се чака бъдещите водачи да бъдат обучавани на ръководство без педала на съединителя.

Специалистите считат, че на пазара до няколко години ще продължат да се оферират обичайните коли. Бъдещето, което ни чака обаче, ни е подготвило по-голямо облекчение в шофирането, а карането на автомобил с три педала ще бъде желано само от феновете на ретро колите.

3. Учебниците

 10 неща, които скоро ще изчезнат

След като доставихме малко наслада на дамите, следва да зарадваме и най-малките. Дните, в които учениците носят чанти, по-големи от тях самите, са към края си. Приветствайте новите технологии, които ще цифровизират образователните принадлежности на учащите и ще понижат напъните им, нужни да натрупат цялостен куп книги в раниците си.

Благодарение на извънредно леките таблети и покачвания брой на електронните учебници, малчуганите ще имат опция да се приготвят за уроците си, употребявайки само мобилно устройство. Така ще могат да не помнят също и за всички моливи и писалки, с които пълнят несесерите си всеки ден.

4. Плугът

 10 неща, които скоро ще изчезнат

Следващото облекчение идва на помощ на фермерите, на които се постанова да обработват декари земя, употребявайки плуг. Големите машини, обръщащи почвата, ще останат в предишното, с помощта на техните дребни заместители.

Очаква се напълно скоро да навлязат дребни семена, които обогатяват почвата и правят същата работа като плуга, без да се постанова да бъде обръщана земята. Приемаме всяко изобретение и го чакаме с неспокойствие, стига в действителност да успее да улесни работата на земеделците и да понижи напъните им.

5. Пощенската кутия

 10 неща, които скоро ще изчезнат

Не става въпрос за персоналната ви пощенска кутия, чрез която получавате сметките и рекламните материали, а за тези, които се намират покрай вас и употребявате, с цел да изпратите писмо. Събирането на писмата от стоманените кутии изисква огромна част от времето на пощальоните, които би трябвало да посетят всяка една от тях.

Във всички случаи е ясно, че методът на изпращане на писма на хартия остарява с всеки минал ден, а тези, които получаваме, през последните години понижиха неимоверно.

6. Лампата с нажежаема жичка

 10 неща, които скоро ще изчезнат

Времето, в което лампата с нажежаема жичка беше най-хубавият ни избор, от дълго време отмина. Днес с лекост можем да се възползваме от неповторимите благоприятни условия на LED осветлението и по-добрата светлина, която то ни дава.

Считано от 1 януари 2014 година, производството и вносът на 40- до 100-ватови крушки с нажежаема жичка бяха неразрешени в доста страни по света. Тези ограничения са част от напъните да накарат потребителите да употребяват по-малко електрическа енергия.

7. Паркинг метри

 10 неща, които скоро ще изчезнат

Паркинг метрите са идващите предмети, за които се чака да се пенсионират напълно скоро. Става въпрос за уредите, които красят американските улици и изискват монети, с цел да могат да бъдат паркирани колите на съответното паркомясто.

До няколко години обаче, към този момент ще можем да паркираме, плащайки само с телефона си и няма да бъдат нужни нито сходни устройства, нито чиновниците, събиращи парите от паркинг билетите.

8. Компактдисковете

 10 неща, които скоро ще изчезнат

Помните ли времето, когато слушахме обичаната си музика от плоча, касета или компактдиск? Беше от дълго време, нали? Е, дните на дисковете към този момент са към края си, да не приказваме за пластмасовите касети, които превъртахме непрекъснато на старите касетофони.

С навлизането на облачните пространства, музиката и файловете, които са ни нужни, станаха налични от всяко едно устройство, което притежаваме. Така дисковете останаха на назад във времето, а потреблението им ще понижава от ден на ден.

9. Факс апаратите

 10 неща, които скоро ще изчезнат

Предполагаме, за никого не е необичайно изказванието, че до няколко години в актуалните офиси няма да има налична машината, наречена „ факс “. Функциите, които до момента уредът изпълняваше, към този момент ще са в „ пълномощията “ на персоналните ни телефони.

Ако подписът ви е нужен на някоя компания, ще можете с лекост да употребявате пръста си и сензорния екран на мобилното с устройство, с цел да го изпратите. Време беше след толкоз години вярна работа, положителният остарял факс да се отдръпна от сцената и да даде път не мощната мобилна връзка.

10. Вестниците

 10 неща, които скоро ще изчезнат

Последният предмет в листата ни с неща, които скоро ще изчезнат, е вестникът. Хартиеният всекидневник в продължение на стотици години беше неизменима част от сутрините на осведомения човек. За злощастие обаче, някои считат, че вестникът в хартиения му вид няма да бъде забавен за идното потомство.

Вместо да чакат до другия ден, с цел да схванат всичко протичащо се по света и у нас, хората ще се осведомят в действително време, употребявайки обществените мрежи и уеб страниците в интернет. Не можем да кажем, че сме сюрпризирани – този поврат в всекидневието ни беше изцяло предстоящ.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР