С поредност от събития морската ни столица подгрява за десетото

...
С поредност от събития морската ни столица подгрява за десетото
Коментари Харесай

Варна е лятна дестинация за артистите от RADAR фест

С последователност от събития морската ни столица подгрява за десетото издание на. От 2014г. до през днешния ден този конгрес е всред най-иновативните фестивали в света, смесвайки разнородни музикални жанрове с ексцентрични похвати от други изкуства.

RADAR се отличава с това, че свързва интернационалните проекти, в които български артисти си партнират със свои сътрудници от целия свят, възпитавайки търсеща и отворена публика. Официално фестивалните дни са от 3 до 6 август, единствено че извън " основната тактика " събитията са " разтеглени " във времето.

Началото беше поставено с премиерата в града на концертния филм " Лилит ", сниман през 2016 година в рамките на третото издание на RADAR. В настоящата култура образът на Лилит (първата брачна половинка на Адам) се свързва с феминизма и борбата на дамите за пълнолетие. Представлението, което стои в основата на кино лентата, има над 30 постановки в Холандия и Белгия.

На 28 юли пък във Фестивалния и конгресен център на Варна ще бъде излъчен концертният филм " Рефлектор ". Той демонстрира аудио-визуалния проект на братята Димитър и Нейко Бодурови, чиято основа са видео истории на хора, споделящи своите размисли във връзка с Ковид пандемията и подбудената от нея социална изолация.

Изложба с плакати, уловили духа на RADAR Festival през годините ще предшества началото на основната тактика, която включва музикални работилници, концерти и лекция за големите мечти в настоящото изкуство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР