С поредна изненадваща блокада започна днешния 43-ти ден на избухналото

...
С поредна изненадваща блокада започна днешния 43-ти ден на избухналото
Коментари Харесай

На живо: Ден 43. Народът продължава да скандира: Оставка!

С поредна изненадваща обсада стартира днешния 43-ти ден на избухналото в страната гражданско неодобрение. Днес бе блокирана постройката на КПКОНПИ. На блокадата, станала известна като ”Орлов град ” през днешния ден се чака и да има ревю на протестни плакати. Началният час на демонстрациите е 19.00 ч., а нормалното място - триъгълникът на властта. За през днешния ден е разгласен и контрапротест - жители ще се съберат в градинката пред Столичната дирекция на вътрешните работи в символ на неодобрение против гражданските демонстрации в София.
Настояванията на народа не престават да са за оставката на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев, макар опитите за отклонение на публичното внимание.

Хронологията на днешния ден следим онлайн.

Горещо лято, наситено с митинги, нажежи столът на ръководещите. Демонстрациите не стихват към този момент 43 следващи дни. Протести има както в столицата, по този начин и в цялата страна. В поддръжка на гражданското неодобрение се оповестиха и българи в чужбина.

Продължават и блокадите на основни места в столицата. Три са палатковите лагери в София - в региона на Софийския университет, Орлов мост, и Министерския съвет. През ден вечер се блокира и кръстовището в региона на Румънското посолство. Там имаше и напрежение сред жители, откакто кола се опита да премине през протестиращите и бе потрошена от стачкуващите.

Протестите не престават макар новината от края на предходната седмица, с която стана ясно, че ръководещите ще предложат промени в Конституцията и привикване на Велико национално заседание. Борисов пък даде обещание да се отдръпна неотложно по-късно. Проектът на ръководещите беше импортиран в Народното събрание. Той обаче крие и доста подводни камъни, считат специалистите. Бе посрещнат с необятно неодобрение, а президентът Румен Радев даже го назова “недоносче”.

А другояче - припомняме, че недоволството избухна откакто прокуратурата нахлу в постройката на Президентството, с цел да арестува чиновници от администрацията.

Безпрецедентния ход бе избран като тъпчене на Конституцията и посегателство върху суверенитета на страната. Всичко това се случи и на фона на акцията на Христо Иванов в парк “Росенец”, който направи несполучлив опит да дебаркира на българския бряг покрай лятната резиденция на Ахмед Доган.

Иванов бе посрещнат от гардове на НСО, които го избутаха. Последва събитието “Масово вървене на охранителен плаж” - хиляди българи се стекоха към Черноморието. Там обаче към този момент бяха симпатизанти на Движение за права и свободи, пристигнали в региона още предходната вечер. Имаше предизвестия за експлоадиране на етническо напрежение, което не се случи. Сблъсъци обаче имаше с полицията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР