С поредица от свои решения ръководството на Български енергиен холдинг

...
С поредица от свои решения ръководството на Български енергиен холдинг
Коментари Харесай

Смени в ръководствата на НЕК, АЕЦ Козлодуй - Нови мощности, Мини Марица -изток и ICGB

С поредност от свои решения управлението на " Български енергиен холдинг " извърши смени в управленията на стратегически за страната енергийни обекти.
„ Мини Марица-изток “ ЕАД
Днес, 15.04.2024 година, с решение на Съвета на шефовете (СД) на „ Български Енергиен Холдинг ” ЕАД е осъществена смяна в управлението на „ Мини Марица-изток “ ЕАД. На мястото на инж. Илза Чинкова, като член на Съвета на шефовете, застава Тодор Тодоров. С решение на СД на „ Мини Марица-изток “ ЕАД от през днешния ден, той е определен за изпълнителен шеф. Тодор Тодоров е заемал длъжността изпълнителен шеф на „ Мини Марица-изток “ ЕАД от януари 2009 година до февруари 2011 година, както и през януари 2022 година
Национална електрическа компания
На мястото на Момчил Ванов, като член на Съвета на шефовете, застава Деян Иванов. Работата му е тясно обвързвана със бранш Енергетика – бил е основен експертен помощник в Парламентарната комисия по енергетика, член на УС на Фонд „ Енергийна успеваемост и възобновими източници “, а от февруари 2017 година до юни 2018 година е Председател на СД на БНЕБ ЕАД.
„ АЕЦ Козлодуй - Нови мощности “ ЕАД
„ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД взе решение и за приемане оставката на Свилен Спасов като член на СД на „ АЕЦ Козлодуй - Нови мощности “ ЕАД. В СД на сдружението влиза Георги Добрев, който е с дълготраен опит в региона на енергетиката, като от август 2020 година до февруари 2022 година е член на КЕВР, а от декември 2014 година до август 2020 година заема длъжността член на СД на „ АЕЦ Козлодуй - Нови мощности “ ЕАД.
„ АЙ СИ ДЖИ БИ ” АД (ICGB) - компанията - оператор на газовата връзка с Гърция
Промяна е гласувана и в Надзорния съвет на „ АЙ СИ ДЖИ БИ ” АД – на мястото на Момчил Ванов, като член на Надзорния съвет влиза Румяна Петрова. Нейният професионален път също е в региона на Енергетиката, като е заемала следните длъжности в Дирекция „ Правна “ в „ Булгаргаз ” ЕАД – основен юрист, заместител шеф Дирекция и шеф Дирекция. Предстои привикване на Общо заседание на акционерите на „ АЙ СИ ДЖИ БИ ” АД за взимане на решение.

Промените влизат в действие от деня на регистриране на решенията в Търговския указател към Агенцията по вписвания, до осъществяване на нови конкурсни процедури, показват от БЕХ.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР