С помощта на сателитни изображения от Европейската космическа агенция, която

...
С помощта на сателитни изображения от Европейската космическа агенция, която
Коментари Харесай

С помощта на Европейската космическа агенция от ЮЦДП – Смолян установяват щетите от последния ураган

С помощта на сателитни изображения от Европейската галактическа организация, която дава достъп до данни за земното покритие в действително време, лесовъди от Южноцентрално дружество откриват размера на вредите от последния ураганен вятър. Направена е цялостна инвентаризация на териториите на държавните горски стопанства в Доспат, Широка поляна, Борино, Селище, Борово и в Ловно държавно стопанство- Извора, осведоми шефът на ЮЦДП – Смолян инж. Здравко Бакалов. За страдание са открити обилни вреди върху горските екосистеми, добавя инж. Бакалов.

„ По последни данни, общата повредена маса в петте стопанства към този момент е 80 хил.кубика “. Вече е почнала процедурата за събиране на потърпевшата дървесина. Ако всичко върви по проект, след 15 дни ще се стартира със подписване на контракти с компании за добива на потърпевшата дървесина.

Разразилата се вихрова стихия на 18 септември наранени повече от 1 000 дка горски територии в рамките на ЮЦДП – Смолян. Пострадали са естествени борови и смърчови гори на повече от 100 годишна възраст.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР