С помощта на нашите съграждани, за втори път възстановихме къщичката

...
С помощта на нашите съграждани, за втори път възстановихме къщичката
Коментари Харесай

Къщичката за книги в парка на Аспарухово е възстановена

С помощта на нашите съграждани, за повторно възстановихме къщичката за книги в парка.

Това сподели Любка Тодорова, секретар към Народно читалище „ Просвета 1927 “, намиращо се в кв. „ Аспарухово “ във Варна.

Тя изясни, че жителите на квартала са извънредно дейни и подкрепят активността на културната институция.

„ Имаме къщурка за книги в парка, която за повторно към този момент възвръщаме поради атмосферните условия и някои недобросъвестни жители, които я унищожиха. Веднага една група младежи предложиха да я ремонтират “, сподели Любка Тодорова. Тя се радва и на обстоятелството, че младежите са предложили по-добро място, където къщичката за книги ще бъде по-достъпна за жителите.

„ Това значи, че ние не се затваряме в нашата самодейност. Читалището е отворено към всички неща, които могат да бъдат потребни за квартала “, добави още Любка Тодорова. Според нея, читалището е център на голям брой действия и хората се обръщат към тях с оферти за нови начинания. „ Една друга група младежи, донесоха чисто нови шапки, ръкавици и други, които желаеха да дарят за някаква обществена идея. Ние нямаме такава статистика, само че познаваме хората и можем а преценим най-малко от тези, които идват при нас, кое семейство е затруднено “, изясни още тя.

Любка Тодорова сподели, че поддръжката на жителите от квартала е най-хубавия тласък за продължение на традициите на читалището и бъдещото разширение на неговата активност. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР