С поднасяне на венци и цветя на площад Георги Измирлиев“

...
С поднасяне на венци и цветя на площад Георги Измирлиев“
Коментари Харесай

Партия Български възход Благоевград: Най дръзкият и най български акт-Съединението на България се случва преди 137 години

С поднасяне на венци и цветя на площад „ Георги Измирлиев “ в Благоевград пред паметната плоча на починалите за свободата и независимостта на България, в символ на благодарност към делото на героите, довели до обединяване на нацията, партия Български напредък в Пиринско, уважи един от най-големите национални празници в календара ни – Съединението.

Кандидатите за народни представители от партията на Стефан. Янев, участваха в церемонията, по случай честването на 137 години от оповестяването на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Ритуалът стартира с химна на Р България, изпълнен от Биг Бенд – Благоевград. Бяха припомнени и исторически обстоятелства за делото на предците ни от Ивана Дякова, водещ на церемонията и уредник в направление „ Култура “ към Община Благоевград.

Историята би трябвало да се учи, би трябвало да се помни и напомня. Защото народ, който е помни своята история, няма бъдеще, сподели пред членове и симпатизанти Мартин Томов, претендент за депутат от листата на новоучредената партия Български напредък в Благоевград. “ Датата 6 септември е една от най знаковите дни в националния ни календар.

И до ден сегашен остават поуките от този церемониален акт за България, а точно, че обединени към една цел, българският народ е мощен и в положение, да реализира всичко “, добави Христина Попова, претендент за депутат от листата партия Български напредък.

Не инцидентно австрийския публицист Стефан Цвайг съпоставя Съединението на България с „ българско знамение “и по този начин го разказва в тогавашната преса, като един от най -големия акт в историята ни. Само 7 години след Берлинския контракт българите изненадватЕвропа с един акт, противостоящ на ползите на Великите сили, а точно: обявяватсъединението на Княжество България и Източна Румелия, което се случва през есента на 1885 година „ Съединението прави силата “ не е просто надпис изписан на постройката на Народното събрание. В тези думи се съдържа изконната истина за живота.

В тези сложни за всички времена е нужна онази единодушие, която ни завещаха тези, дали живота си за свободата и обединяването на България. Нека сме постоянно сплотени, да тачим и пазим Родината си. Защото разграничена, България няма да бъде онази дребна страна с огромна, богата и забележителна история.

Трябва да градим и актуалната по този начин, че един ден да не се срамим от нея, а с горделивост да я помним, споделят членове от локалното управление на партията на Янев. Не инцидентно и слоганът на партията е “ Възход България: “. Националното обединяване е мотив през днешния ден, от дистанцията на времето, да се търсят решения на политическите въпроси за бъдещето на страната ни. Да живее свободна и единна България!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР