С почти пълно мнозинство , общинските съветници в Пазарджик приеха

...
С почти пълно мнозинство , общинските съветници в Пазарджик приеха
Коментари Харесай

`Заплатата на кмета на Пазарджик става 4 900 лева

С съвсем цялостно болшинство, общинските съветници в Пазарджик одобриха бюджета на общината за 2024 година. Финансовата рамка възлиза малко под 153 милиона лв., като личните доходи са малко над 39 милиона лв..  Заплатата на кмета на общината се усилва на 4 900 лв..

Още при започване на представянето на бюджета, общинският консултант Благо Солов от коалиция „ Заедно за мощна община “ предложи заплатата на кмета на Пазарджик да бъде увеличена на 6 хиляди лв..

„ Не е срамно да увеличим заплатата на кмета. Срамно е да не можем да отговорим на въпроса – по какъв начин един кмет, който ръководи милиони бюджети на една от най-големите общини в България сме го оставили на 2 хиляди и малко “, сподели Солов.

Кметът Петър Кулински предложи тематиката да бъде отсрочена за идващото съвещание на Общинския съвет:

„ Една такава стъпка би трябвало да бъде подкрепена със съответните финансови разбори и финансови данни “, уточни кметът.

В последна сметка бе признато заплатата на кмета на Пазарджик да бъде 4 900 лв., считано от 1 февруари.  От тази дата се усилват и заплатите на кметовете на кметства. Засега възнагражденията  на общинските съветници няма да се усилват. Предстои смяна на правилника, който да не обвързва техните хонорари с тези на кмета, а със междинния приход на общинските чиновници.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР