С по-малко от 1 процент разлика на резултатите до момента,

...
С по-малко от 1 процент разлика на резултатите до момента,
Коментари Харесай

Молдова обръща гръб на Европейския съюз? 50,05% гласуват против

С по-малко от 1 % разлика на резултатите досега, Молдова отхвърля присъединението на страната в Европейския съюз, заяви Българска национална телевизия. При преброени близо 98 % от гласовете на изборите, 50,05 % от молдовците са дали своят вот " срещу ". Страната чака окончателните резултати от вота.

Вчера молдовците гласоподаваха на президентски избори и на референдум дали участие в Евросъюза да бъде записано като национална цел в Конституцията. Мая Санду, досегащният прозападен президент на някогашната руска република, печели президентския избор на първия тур с 38 % от гласовете досега, само че ще се яви на балотаж против своя конкурент от проруската Социалистическа партия Александър Стояногло. Въпреки успеха на Санду, резултатите от референдума са огромен крах за нейната проевропейска политика. Според президента изборите са били опорочени от съветска интервенция с купени над 300 000 гласа.

„ Престъпни групи, работещи дружно с непознати сили, противни на националните ни ползи, нападнаха страната ни с десетки милиони евро, неистини и агитация, употребявайки най-позорните средства, с цел да задържат нашите жители и нашата нация, попаднала в капан на неустановеност и неустойчивост ", съобщи Мая Санду, президент на Молдова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР