С по 450 долара ще трябва да се разделят близо

...
С по 450 долара ще трябва да се разделят близо
Коментари Харесай

450 долара струва членството в Американската филмова академия

С по 450 $ ще би трябвало да се разделят близо 9000-те члена на Американската кино академия. Това стана ясно, откакто институцията, отпред на премиите „ Оскар “ реши да увеличи таксата със $100 за първи път от 2015 година насам.

Въпросният членски импорт подсигурява на кинодейците опция да участват на всички церемония събития, свързани с влиятелните оценки, както и на всички прожекции на филмите-фаворити в наградния сезон. В случай, че всички членове заплатят сумата, Академията пък ще усили бюджета си с 800 000 $. Предвид логистичните промени, свързани със редуциране на предаваната гала и рекордния брой от 2385 нови попълнения в редиците й, сходно решение бе посрещнато с отрицателни реакции от имащите право на избор на оскарите.

По думите на неназован източник, представен от The Hollywood Reporter, Академията няма да употребява събраните пари, с цел да усъвършенства качеството на церемонията, а вместо това ще ги вложи в музея си. Според други пък това е метод да се отстранен по-възрастните членове от институцията, които се оплакаха, че не всички имат опцията да си разрешат таксата. В същото време точно те поемали трудоемката работа, обвързвана с премиите – като да изгледат всички заглавия в чуждоезичната категория, да вземем за пример.

Междувременно стана ясно, че общо 87 неамерикански кино лентата са кандидатствали за тазгодишните оскари. Това са с 5 продукции по-малко от тези, които протегнаха ръка към статуетката предходната година. За любимци към този миг се считат Roma на Алфонсо Куарон (Мексико; той се чака да влезе в конкуренцията и за най-хубав филм), огромният победител от феста в Кан Shoplifters на Хироказу Коре-Еда (Япония) и Cold War на Павел Павликовски (Полша). Българското предложение за „ Оскар “ е „ Вездесъщият “, режисиран от Илиян Джевелеков.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР