С пъстро празничното шествие, начело с иконата на Светите братя

...
С пъстро празничното шествие, начело с иконата на Светите братя
Коментари Харесай

Връчиха наградите на Шумен за образование и наука

С пъстро празничното шествие, отпред с иконата на Светите братя Кирил и Методий, стартира 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност в Шумен. Под звуците на „ Върви, народе възродени “, в осъществяване на Градския духов оркестър „ Михаил Биков “, пешеходната зона на бул. „ Славянски “ се извърши с деца с деца и родители, възпитаници и учители, студенти, академични преподаватели и представители на културните институти в града.

Пред постройката на Община Шумен зам.-кметът по икономическо развиване Росица Антонова и ръководителят на Общинския съвет Ася Аспарухова връчиха премиите в областта на образованието и науката за 2021 година.

Отличието в категория „ Ученик на годината в филантропичната и природоматематическата област “ получи Даниел Койнов, възпитаник от IX Б клас в ППМГ „ Нанчо Попович “. Курсант старши сержант Иван Радев от Факултета „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “ към НВУ „ Васил Левски “ беше почетен с премията в категория „ Студент в региона на естествените, математическите и механически науки “. Зийнеб Ахмед, студентка във втори курс по специалността „ Приложна филология “ в ШУ „ Еп. К. Преславски “ беше отличена в категория „ Студент в региона на филантропичните и педагогическите науки “.

Емилия Луладжиева, старши преподавател в III ОУ „ Димитър Благоев “ получи оценката в категория „ Учител на годината в начален стадий на обучение “. Зам.-директорът на ДГ „ Братя Грим “ Капка Събева взе премията в категория „ Директор/заместник-директор на детска градина “. Проф. Валери Чакалов, учител в ШУ „ Еп. К. Преславски “ беше почетен с оценката в категория „ Преподавател във висше училище/научен служащ за принос в областта на филантропичните науки, педагогическите науки, обществени, икономически и правни науки, изкуства “.

Отборът по тенис на маса на ШУ „ Еп. Константин Преславски “ беше отличен в категория „ Студентска групировка “. Призът в категория „ Педагогически колектив в системата на предучилищното обучение “ получи екипът на ДГ „ Конче Вихрогонче “. Шуменският филиал на МУ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна беше отличен в категория „ Академичен и научно-изследователски колектив от системата на висшето обучение “.

В празничната стратегия на Община Шумен по случай 24 май с осъществявания участваха отбор „ Мадара “, танцовият състав „ Луди млади “, детският хор „ Бодра ария “, смесеният хор „ Проф. Венета Вичева “ и детският танцов отбор „ Веселяче “. Пред Драматично-куклен спектакъл „ Васил Друмев “ се изви и празнично хоро с присъединяване на танцьорите от отбор „ Българе “. В него се включиха и доста шуменци.

По-късно вечерта, от 20.00 часа, в парк „ Студентски “ стартира празничният концерт на дует „ Ритон “, при вход свободен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР