С първия учебен ден не спират сигналите за нередности и

...
С първия учебен ден не спират сигналите за нередности и
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ! Ужасът в клас продължава! Майка от София пусна дъщеря си на училище, но после...

С първия образователен ден не стопират сигналите за нередности и прояви на принуждение в учебно заведение. Поредният роман е на млада майка от София, която претърпяла отблъскващ конфликт със съученичка на щерка си. Ето какво споделя тя във Facebook:
" Здравейте! Искам да дам публичност на това което ми се случи през вчерашния ден и да си направя параленост от реакциите, по какъв начин е най-правилно да постъпя. Вчера на обяд( 14:30) звънях на щерка ми да видя какво се случва, свършила ли е часовете, тъй като предния ден се прибра от училище( 4-то ОУ Проф. Джон Атанасов) в 12:30 и ми се стори странна разликата. Първо никой не ми подвигна. При втория опит на втори-трети сигнал на телефона ми подвигна детски преправен глас и отговори, че не мога да приказвам с щерка ми и я няма. Стреснах се и попитах с кой приказвам и къде са и ми затвори. Мъжа ми беше до мен видя реакцията ми и звънна и той, отговора беше същия. И още държейки телефона ми извика тичай към учебното заведение да видиш там дали знаят нещо.

Отидох тичайки и задъхана влизайки в учебното заведение, против мен вървеше дете втренчено в мен, със озлобен взор, до момента в който други деца тичаха и подминаваха. Първосигнално попитах ти ли ми подвигна телефона, къде е щерка ми и то отговори решително " да ". Казах, че желая да приказвам с преподавател и отговори, че нямам право да приказвам с никой. Казах, че ще приказвам и с учителите и родителите и то стартира да вика със повелителен звук, че няма да приказвам с никой в този миг и защитата стана. Друго дете, което тази година е и предходната е било в клас с щерка ми извика в този момент ще викна госпожата. Оказа се, че съм пресрещнала детето, до момента в който е бягало от госпожата.

Тя излезе и стартира да ми се извинява и изяснява, че не е първи случай да взима непознат телефон и да насочва закани и също така си разрешава да влиза когато и както желае в час, да дава отговор с звук на учители, постоянно посещава директорския кабинет за прояления, само че нищо не можело да се направи, тъй като е проблематично и осиновено дете. Взех щерка си и споделих, че няма по какъв начин да пребивавам в боязън и стрес, на което учителката ме посъветва да я преместя в друк клас и води въпросното детв към дирекцията. На излизане от учебно заведение група момчета скандираха и викаха по мен, катерейки се по оградата.

Същите деца са познати в квартала като подвластни. Мотивът ми за съществено безпокойствие е, че предходната главата на щерка ми беше сцепена, в междучасие пред салона по физкултура. Ходихме в Пирогов, дежурния ни кара да пишем пояснения къде и по какъв начин се е случило. Тази година започвайки по този начин, с съществуването на деца употребяващи вещества, деца позволяващи си всичко, тъй като разчитат на отбрана от това, че са осиновени и други сходни... Как би трябвало умерено да изпратя щерка си на учебно заведение? "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР