С партийни събрания на американските демократи в понеделник в щата

...
С партийни събрания на американските демократи в понеделник в щата
Коментари Харесай

Демократите започват процеса по определяне на кандидата за президент на САЩ

С партийни събрания на американските демократи в понеделник в щата Айова стартира процесът по установяване на кандидат-президента на американската Демократическа партия за президентските избори през ноември.

По време на процеса за установяване на претендента на демократите, има два вида гласувания - на партийни събрания и на първоначални избори, отбелязва Франс прес. Различните американски щати са се спрели на някои от тези две форми на гласоподаване, като партийните събрания са проведени в релативно по-малко щати. При този жанр събрания по принцип членове на дадена партия се събират на разнообразни места в съответния щат, като зали, учебни заведения и др, с цел да изслушат причините в поддръжка на всеки претендент, преди да изразят обществено своя избор. Първичните избори са желаната форма в множеството щати, където се гласоподава по обичаен метод - скришен избор.

По време на етапа на партийните събрания и първичните избори претендентите за президентската номинация получават делегати, които гласоподават за тях на партиен конгрес. Във всички щати претендентите, спечелили над 15 % от гласовете, получават подобен брой делегати, който да е симетричен на техния резултат от вота.

Делегатите, които се дефинират на партийните събрания и на първичните избори, са решителен фактор в спечелването на партийната номинация за изборите. В случая с демократите те ще участват на партиен конгрес през юли. На него публично ще се гласоподава кой демократ да се опълчи в кандидат-президентската борба на републиканеца милиардер Доналд Тръмп.

По време на етапа на партийните събрания и първичните избори претендентите според от резултатите си получат общо 3979 делегати. Те са задължени да гласоподават на конгреса за претендента, на който са зачислени по време на етапа на партийните събрания и първичните избори. Броят на делегатите, които има даден претендент, е решителен, тъй като претендентът, който е получил болшинство (най-малко 1991 делегати), ще бъде номиниран на конгреса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР