С пълно мнозинство общинските съветници подкрепиха една от най-важните докладни

...
С пълно мнозинство общинските съветници подкрепиха една от най-важните докладни
Коментари Харесай

Падна последната пречка пред строителството на Северния обход на Бургас

С цялостно болшинство общинските съветници поддържаха една от най-важните докладни мемоари - за издаване на позволение за градеж на Северния обход на Бургас!
Това е извънредно значим план за града ни, Бургаска област и България, и подготовката за него лиши няколко години.
Това заяви в кметът на Бургс Димитър Николов. 
„ Парите са обезпечени, компанията е подготвена да стартира незабавно построяването на Северния обход. Последната спънка беше нормативна комплицираност със собствеността на трасето. Ние я прехвърлихме на Министерството на районното развиване, само че се наложи тя да бъде трансферирана на самата Агенция пътна инфраструктура. Току-що гласувахме тази докладна дружно със сервитутите и към този момент може да се издаде позволение за градеж, което значи да стартират СМР действия “, сподели кметът Николов.
 Само един буферен център за COVID-19 в Бургас Само един буферен център за COVID-19 в Бургас
В Бургас няма да има втори буферен център за пациенти със подозрение за COVID-19. Причината - няма задоволително лекари. Това съобщи доктор Стеф...
„ Самият обход ще помогне за понижаване на трафика и тежките ПТП-та по ул. „ Транспортна “. Със сигурност ще понижи размерът на замърсяване, извеждайки огромния директен трафик в западна посока. Третата не по-малко значима степен е опцията Бургас да бъде развъртян в тази западна посока с търговско-индустриални действия. В момента това са ниви, огромна част от тях са със заменен статут. Чрез този обход ние ще имаме вероятност да бъдат локализирани всички бизнес капиталови инициативи “, добави още кметът.
Северният обход ще посреща идващите от автомагистрала „ Тракия “ коли в района на в този момент съществуващия селскостопански надлез преди влизане в Бургас. На негово място ще бъде построена по този начин наречената цялостна детелина.

През тази детелина колите, на които не се постанова минаване през регионалния град, ще могат да завият наляво. През към този момент отчуждените елементи от сегашните ниви те ще пътуват по нов четирилентов път в посока Пети километър. Там ориентировъчно се пада средата на Северния обход. При Пети километър ще се построи мостово оборудване, като е планувана и връзка към предприятията и свободните имоти в близост, които се оформят като перспективна бизнес зона. След Пети километър новият път продължава до района на Тенис център " Авеню " и близкия Аутлет. Там ще има пътен възел от вида тромпет, а под него малко кръгово кръстовище. Северният обход свършва на това място, като се влива в актуализирания и уголемен четирилентов път през бургаския квартал „ Сарафово “ към Поморие – Ахелой – Несебър – Слънчев бряг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР