„С отстраняването на Иван Гешев в качеството му на главен

...
„С отстраняването на Иван Гешев в качеството му на главен
Коментари Харесай

Йорданова: С отстраняването на Гешев България ще получи главен прокурор, какъвто заслужава


„ С отстраняването на Иван Гешев в качеството му на основен прокурор ще решим това събитие, че България е извънредно време на получи основен прокурор, който изискуем на обществото, който споделя и отстоява всички морални стандарти и пази правата на хората без да ги нарушава, основен прокурор, който не се прикрива зад полицейско насилие”, съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова преди пленума на Висш съдебен съвет.

Днес магистратите ще преглеждат настояването ѝ за премахване на основния прокурор.

„ Днешното съвещание на пленума на Висшия правосъден съвет е планувано с една единствена точка от дневния ред, а точно разглеждане всъщност на тези учредения от моето предложение за предварително освобождение на основния прокурор, които бяха признати за възможни от пленума на Висшия правосъден съвет “, сподели Йорданова, която означи, че е подготвена за два разновидността на разискванията.

След решение на Върховен административен съд Висшият правосъден съвет ще прегледа и настояването за преустановяване на мандата на Гешев, импортирано от служебният правосъден министър Янаки Стоилов.

„ Предстои да забележим дали двете производства ще бъдат обединени. В разпоредбите е позволена такава опция. Конкретната компликация е, че и двете производства се намират на друг стадий от своето развиване, по тази причина споделих че следва да забележим какъв ще е дебата в пленума на ВСС”, означи Йорданова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР