С отлагането на Брекзит бяха избегнати ужасни последствия на възможността

...
С отлагането на Брекзит бяха избегнати ужасни последствия на възможността
Коментари Харесай

Лагард доволна от отлагането на Брекзит, все още не признава Гуайдо за лидер на Венецуела

С отлагането на Брекзит бяха избегнати ужасни последици на опцията за овакантяване без договорка. Това съобщи шефът на Международния валутен фонд Кристин Лагард, представена от " Ройтерс ".

Тя разяснява по време на конференция и други настоящи въпроси от интернационалната политика като обстановката във Венецуела .

МВФ към момента не е взело решение да признае Хуан Гуайдо за законен водач на страната, макар че това към този момент направиха редица страни.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че министър председателят на Англия Тереза Мей приема предлагането на Европейски Съюз за отсрочване на Брекзит до 31 октомври 2019 година.

Това заяви ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.
 Отлагат Брекзит до 31 октомври
Отлагат Брекзит до 31 октомври

По-рано Франция се изрече срещу дълга отсрочка…

По думите му, нейното единодушие значи спомагателни шест месеца, през които Обединеното кралство да откри допустимо най-хубавото решение.

Според нея, страната може да напусне Европейски Съюз и по-рано, в случай че в Народното събрание бъде реализирано единодушие по договорката.

Тя разясни, че в случай че Народното събрание одобри съглашението за Брекзит до 31 май, Англия няма да взе участие в евроизборите.

Преди това английският парламент даде на Мей мандат да договаря за отсрочване до 30 юни. Туск от своя страна се разгласи за по-продължителна пролонгация. Ангела Меркел изрази позиция, че Брекзит може да бъде отсрочен до края на 2019 или началото на 2020 година

Венецуелският президент Николас Мадуро упрекна Съединени американски щати, че се опитеат да го смъкват посредством саботажи в страната му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР