С открит интегриран урок на тема Катализа. Биокатализатори“ беше открита

...
С открит интегриран урок на тема Катализа. Биокатализатори“ беше открита
Коментари Харесай

Лаборатория по природни науки в СУ П. Хилендарски

С открит интегриран урок на тематика „ Катализа. Биокатализатори “ беше открита публично през днешния ден лаборатория по естествени науки в приблизително учебно заведение „ Св. Паисий Хилендарски “. Гости бяха заместник-кметът по образованието Стефан Стоянов, доцентите по химия и биология от Медицинския университет Стела Димитрова и Мария Казакова и началник- отдел „ Образование “ Донка Щилянова.

Учениците от 10 б под управлението на своите преподаватели Яна Минкова и Валентина Иванова демонстрираха по какъв начин се работи в практическа среда в професионалното направление „ Природни науки “, за което е предопределена лабораторията. В следена среда учениците опитаха с разнообразни химични съединения, които въздействат върху скоростта на химичните процеси и проучиха ензимите, които са биокатализаторите в природата.

Лабораторията е основана по Национална стратегия „ Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда “, модул „ Подобряване на изискванията за пробна работа по естествени науки и профилирана подготовка “ и действително от нова година в нея се образоват всички възпитаници от естествените посоки.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР