С освобождаването на командирите на Азов“ турският президент Реджеп Таип

...
С освобождаването на командирите на Азов“ турският президент Реджеп Таип
Коментари Харесай

Подоляк: С освобождаването на азовците Ердоган демонстрира превъзходството си над Путин

С освобождението на командирите на „ Азов “ турският президент Реджеп Таип Ердоган унижи " субектността " на Москва и персонално на Путин, съобщи съветникът на офиса на украинския президент Михайло Подоляк, представен от Униан. Припомняме, командирите на бранителите на „ Азовстал “ се завърнаха в Украйна, макар че Ердоган беше поел ангажимент те да останат в Турция до края на войната.

По думите на Подоляк, турският президент се управлява на първо място от ползите на страната си. Той добавя, че за Ердоган съветският президент Владимир Путин към този момент не е противник.

" Те са несъпоставими. Затова, коства ми се, с решението си за азовците Ердоган просто показва, че е субектен, за разлика от Путин. За него съществуват единствено ползите на Турция, а не ползите на умираща страна с наименование " русия ". Турция демонстрира, че субектът " Русия " не съществува. Тоест, това е отиващ си индивид, не е преференциално да го поддържа. " – разяснява Подоляк.

Според него, Китай също образува сходно отношение към Русия.

Михайло Подоляк счита, че Ердоган е безукорен в демонстрирането на несъстоятелността на Путин.

" Но той не го направи, с цел да унижи Путин (той не го преглежда като политически субект), това му беше належащо, с цел да подчертае субектността на самия Ердоган " – отбелязва съветникът.

" Ердоган сподели, че съществува Турция, която през днешния ден наподобява по различен метод, че съществува Турция, която претендира за съответни функции (тя към този момент пое тези роли), съществува Турция, която има собствен интерес в Черноморския район. Ердоган желае да покаже, че в акваторията на Черно море Русия няма да господства – нито в този момент, нито в бъдеще. " – заключава Подоляк.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР