С остра декларация срещу Костадин Костадинов излязоха българи от Бесарабия.

...
С остра декларация срещу Костадин Костадинов излязоха българи от Бесарабия.
Коментари Харесай

Бесарабски българи скочиха на Костадинов: Извърши престъпление срещу народа

С остра декларация против Костадин Костадинов излязоха българи от Бесарабия. Те упорстват водача на „ Възраждане “ да бъде измамен под отговорност, а самият парламент да осъди управлението на партията поради интервенция във вътрешните работи на Украйна и потребление на „ украинските етнически българи като инструмент за прикриване на своите мръсни политически ползи “.

„ Престоят на К. Костадинов като ръководител на Комисията за българите в чужбина в 48-ото Народното събрание (миналия парламент – бел. ред.) се трансформира в срамна страница от историята на България. Дейността на К. Костадинов отпред на този значим комитет, неговата открита поддръжка на съветската експанзия, лишила живота на доста жители от български етнически генезис и донесла съсипия в домовете на нашите сънародници, е закононарушение против човечеството и против българския народ както в България, по този начин и отвън нея “, се споделя още в декларацията.

Повод за гневната реакция са думи на Костадинов от предходната седмица, с които заплаши украинските бежанци у нас с изселване, загатна за автономност на обитаемоте с българи региони в Украйна и така нататък Декларацията е подписана от кметове или техните заместници на 16 селища, предава Сега.

„ Децата от етнически български генезис могат да учат българския език като роден даже в изискванията на военно състояние, след съветската инвазия в Украйна, в изискванията на непрекъснат съветски ракетен и въоръжен гнет. От друга страна, проучването на български език е неразрешено от съветските окупатори на територията на Запорожка област, където също живеят нашите сънародници и чакат освобождението и връщането на украинската власт. Етническите българи на Украйна пазят страната и домовете си от агресора, тъй като съветската окупация носи неправда и подтисничество на всички нации, като се изключи съветския “, се споделя още в декларацията.

Текстът напомня, че от началото на войната хиляди украински българчета студенти постъпиха в образователни заведения в България и възнамеряват да продължат да се учат и живеят там – а разпалването на омразата към всичко украинско ще се отрази и на тях.

Етикети: Костадин Костадинов
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР