С остър спор започна работата на Народното събрание. Депутатите промениха

...
С остър спор започна работата на Народното събрание. Депутатите промениха
Коментари Харесай

Спор в НС за подмяната на оръжията и боеприпасите

С изострен спор стартира работата на Народното събрание. Депутатите трансформираха дневния си ред и взеха решение първа точка да е план на решение, с което да се разпореди на държавното управление да форсира процеса по възобновяване на военновременните ресурси на Министерството на защитата, представляващи оръжия, муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения посредством замяната им с новопроизведени.

От Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ се оповестиха срещу с аргумента, че решението е политическо, а не експертно, а резултатът ще е изпразване на складовете на въоръжените сили в интерес на Украйна  и понижаване на отбранителните ни качества.

Николай Дренчев от „ Възраждане “ съобщи, че това граничи с национално изменничество:

" Очевидно е, че борбата сега е за " конгречюлейшънси " от посолството, потупвания по рамото, проява на верноподаничество, слугинаж.

В никакъв случай не приказваме за български ползи, за ползите на българската войска, за ползите на българския народ и на българската отбранителна промишленост ".

" Ние не сме срещу процеса на възобновяване на боеприпасите, само че сме изрично срещу цялостното изпразване на складовете, което очевидно следва. Без график, без изобщо да е ясно, дали ВМЗ могат да обезпечат такива софтуерни благоприятни условия за възобновяване на тези муниции ", съобщи пък Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия.

" Знаем, че в България има политически сили, които с къси сърца вървят при госпожа Митрофанова и с протъркани коленца.

И същите тия хора се пробват да отвържат българския лев от еврото и да го вържат с рублата. И това са хора, които непрестанно лъжат своите гласоподаватели, че работят в полза на България. Те работят в полза на Русия! Ние сме хората, които работят за идеята на България. Защото България е Украйна сега и Украйна е България. Ние сме идващите, в случай че Русия завоюва борбата там ", нажежи огъня в допълнение Манол Пейков от ПП-ДБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР