С особена гордост и чувство за добре свършена работа Actualno.com

...
С особена гордост и чувство за добре свършена работа Actualno.com
Коментари Харесай

Телеграф, благодарим Ви от сърце

С особена горделивост и възприятие за добре свършена работа Actualno.com ви оповестява най-хубавата вест тази седмица, може би в цялата ни история: Влязохме в черния лист на вестник " Телеграф "!


Уважаваната от всички справедлива медия написа с огромни букви: ВНИМАВАЙТЕ, ЛЪЖАТ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС)! ВЕТРИЛОТО ОТ САЙТОВЕ НА ФАБРИКАТА ЗА ФАЛШИВИ НОВИНИ ".
А там, от горната страна в класацията, сме изтипосани ние, предвождайки необятен корпус от сътрудници като " Биволъ ", " Капитал ", " Дневник ", " OFFNews ", Mediapool и доста други. Тук май има някаква заемка от Преслава - " Лъжа е! ", пееше тая жена преди време, а не щеш ли сътрудниците ни отвъд Стената на свободното слово са запели същото.
Човек пази сходен мракобесен лист както артист " Оскар " във витрината си. А в този момент, хванати натясно, е време да ви разбираем защо ви лъжем. Да не стане неточност.
Лъжем ви, че страната не е в ред, че се държи от кукловодите на олигархията и форсира напред единствено тези 5-10 фигури, сред които се разпределя целия запас - властови и паричен. Държавата - прощавайте за лъжата - в действителност е прелестна и чудесна, води се от популярен министър председател, подпрян от красива съпротива, които сложиха Края на Прехода и Началото на Изобилието, за което ще разберете единствено в " Телеграф ", само че не и при нас, тъй като ние това по този начин и не го виждаме.
Лъжем ви за това, че се стараем новините ни са справедливи, с проверявани източници, тъй като в действителност е трябвало да следваме правилото на онази парцалоподобна публицистика, която с анонимни публикации и анонимни книжки удря кой когато свари, стига да заплашва и човърка Великия Ред на Жълтата Империя. Журналистиката - прощавайте за лъжата - е в действителност не професионализъм, а изкуството на машинацията, в която с пожълтели пръсти се пишат пожълтели страници, защитаващи пожълтял хайлайф.
Лъжем ви, че търсим положителната вест, въпреки да сме единствената медия, която има специфична графа за нея и вършим всичко допустимо да оказваме помощ на хора в нужда; положителната вест е в действителност всичко в интерес на властта, а неприятната е всеки текст против нея.
Лъжем ви за това, че един вицепремиер заслужава оставката си, тъй като направи едно от най-скандалните изявления освен в нашата, а в общочовешката модерна история. Ние сме тези сякаш кресливи медии, които пазят сякаш болните деца, това е самата истина.
Лъжем ви, че вестниците у нас са на 113-то място по независимост на словото - те в действителност са Обетованата земя на Чистата истина, към която ние, от срам и страх, в никакъв случай няма да припарим.
Лъжем ви, че политиката е мръсна игра, в която важи правилото на Приказка на стълбата (Смирненски), когато на всяко последващо ходило захвърляш сърце, очи, душа, с цел да може най-после да забравиш всички обещания, които си дал, и да живееш единствено за привилегиите си.
За всичко това ви лъжем.
Прощавайте, в случай че се объркаме някой път - от доста неистини и ние се оплитаме. Малко като свински вътрешности. И още по-зле: имаме намерение да продължим да ви лъжем и отсега нататък.
Екипът на
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР