С още около месец платен отпуск разполагат учителите във варненските

...
С още около месец платен отпуск разполагат учителите във варненските
Коментари Харесай

Учителите във варненските градини с още месец платен отпуск, директорите с близо 3 месеца

С още към месец заплатен отпуск разполагат учителите във варненските детски градини. Това заяви Лилия Христова, шеф на дирекция „ Образование ” в община Варна. В същото време шефовете пък са натрупали заплатен отпуск от по над 60 дни и сега " чистят " остарели отпуски, посочи още тя. На този стадий най-зле е непедагогическият личен състав, като дребна част от тях са излезли в неплатен отпуск.

Служители на забавачките в столицата и в други огромни градове сигнализираха, че поради това, че детските заведения остават затворени, са изчерпали правото си на заплатен отпуск и би трябвало да излязат в неплатен. Някои от тях обмислят да аплайват по мярката на общественото министерство, която планува родители в неплатен отпуск с деца до 14 години да получават еднократна помощ в размер на 375 лв..

Междувременно стана ясно, че от ден на ден родители упорстват за отваряне на детските градини, тъй като би трябвало да се върнат на работа след приключване на изключителното състояние. Резултатите от анкета в обществената мрежа демонстрира, че 70% от родителите биха пуснали децата си на градина незабавно. В допитването са взели участие над 21 000 родители от цялата страна.

Никой не може да каже сега по кое време се чака да се отворят детските градини, отговори Лилия Христова. /chernomore.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР