С окончателно решение ВАС отхвърли жалбата срещу резултатите от втория

...
С окончателно решение ВАС отхвърли жалбата срещу резултатите от втория
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалбата за вота в Карлово, д-р Емил Кабаиванов остава кмет

С дефинитивно решение Върховен административен съд отхвърли жалбата против резултатите от втория тур на локалните избори в Карлово и по този начин Емил Кабаиванов остава кмет за още 4 години. Тя беше подадена от кандидатката за кмет от Българска социалистическа партия Веска Ненчева, която загуби с разлика от 167 гласа от Емил Кабаиванов от СДС-ГЕРБ.
 
 Емил Кабаиванов Емил Кабаиванов Източник: Съюз на демократичните сили
Ненчева се базира на неточности в протоколите, само че в края на ноември Административният съд в Пловдив се произнесе, че фактически са нанасяни ремонти, само че те не трансформират крайния резултат, а и изборните бумаги са подписани от представителите на всички политически сили без нито едно изключително мнение. Въпросът беше отвеян във Върховен административен съд, който удостовери решението на първата инстанция. 
 
" Правилно е заключението, че оповестеният за определен кмет на община Карлово от извършения избор  е претендентът на локална коалиция СДС-ГЕРБ Емил Кабаиванов, получил най-вече действителни гласове – 8441 от общо 16 715, както е признато и в оспореното решение на Общинската изборна комисия ", е записано в акта на висшите магистрати.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР