С оглед целесъобразното разходване на средствата, Министерството на икономиката и

...
С оглед целесъобразното разходване на средствата, Министерството на икономиката и
Коментари Харесай

Над 12 хил. лв. месечно получавали шефове на дружества към Министерството на икономиката

С оглед целесъобразното разходване на средствата, Министерството на стопанската система и промишлеността понижава доста възнагражденията на органите за ръководство и надзор на сдруженията към министерството.

Освен възнагражденията, ще бъдат лимитирани и сумите за представителните разноски и методите за тяхното разходване, оповестяват от ведомството.

Анализ на финансовото положение на предприятията, в това число и на получените хонорари на всички чиновници демонстрира, че макар множеството установени управнически проблеми , управителните органи получават извънредно високи хонорари. Става въпрос за суми над 12 хиляди лева месечно , без значение от финансовото положение и постигнатите резултати от предприятията.

В някои от обществените предприятия не престават инспекции и на способените органи. При всяка завършила от тях инспекция неотложно ще се подхващат ограничения за премахване на установените нарушавания и излекуване на съответното сдружение.

Програмата по излекуване и преструктуриране на обществените предприятия ще премине през няколко стадия като се чака процесът да завърши до края на 2023 година

Първият стадий започва с ограничение на разноските и непозволеното разходване на средства . На второ място е гарантиране на управническия потенциал в сдруженията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР