С оглед на ситуацията в държавата, смятаме, че традиционните десни

...
С оглед на ситуацията в държавата, смятаме, че традиционните десни
Коментари Харесай

СДС не се отказва от Реформаторския блок, подава ръка на ДСБ

С оглед на обстановката в страната, считаме, че обичайните десни сили отвън Народното събрание да стартираме обединяване на кардинална основа. Подаваме ръка на партиите от консервативно-патриотичния бранш. Ще поканим на диалози сътрудниците от Демократи за мощна България (ДСБ). Това не значи, че загърбваме Реформаторския блок, а обединяването би трябвало да е на по-широк фронт .
Това съобщи водачът на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски на конференция на " Раковска " 134, съобщи кореспондент на .
По думите му обаче Реформаторският блок не е извършил своята задача да разгърне обединяването на 300 000 гласоподаватели . Бившият министър на стопанската система в кабинета " Борисов " 2 сподели, че Съюз на демократичните сили сега е съпротива на настоящето ръководство и има рецензии към политиките на Обединени патриоти, без да навлиза в конкретика .
На въпрос на с кои други партии Съюз на демократичните сили ще търси обединяване, Лукарски уточни, че от партията са се съсредоточили върху идейна основа в спектъра " Консервативно-патриотичен ". По думите му има много политици, които изповядват много по-либерални визии. Той въпреки всичко не отхвърли опция за по-широко обединяване на един по-късен стадий с такива партии . Лукарски акцентира, че дясното не е отречена идеология и в международен мащаб продължава разделянето " Дясно-център-ляво ".
Той сподели, че Съюз на демократичните сили поддържа връзка интензивно с сътрудниците си от " Движение България на жителите " (ДБГ) в границите на Реформаторския блок. Лукарски въпреки всичко не пожела да разяснява дали на този стадий Съюз на демократичните сили ще води договаряния с партията на Христо Иванов, " Да, България " .

Съюз на демократичните сили дефинираха КСНС при президента Румен Радев като " невиждан неуспех " . " Приемаме, че доста са аргументите да се провали този КСНС и партиите не са го създали преднамерено. Провалът му обаче ясно демонстрира, че антикорупционното законодателство и тематиката за битката с корупцията е по-скоро медийна ", съобщи Лукарски.
Той акцентира, че двата законопроекта за антикорупция (на ГЕРБ и Българска социалистическа партия - бел. ред.) са еднообразно близки и еднообразно отдалечени от същината. Ние се опитвахме да предизвикваме подобен спор по-рано, само че тогава държанието на сътрудниците от ГЕРБ беше пасивно, напомни Лукарски.

Той уточни, че материята към оръжейния комплекс на страната е комплицирана и заради тази причина не желае да прави необятни тълкувания. Все отново водачът на Съюз на демократичните сили означи, че в оръжейния бизнес би трябвало да има успокоение .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР